"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
16+ peod tekitavad mupo noorsootöötajates masendust (0)
07. detsember 2015
Scanpix (arhiiv)

"Need õhtud, kui käime 16+ pidusid kontrollimas, tekitavad ja jätavad masendava meeleolu terveks nädalaks," meenutas laupäevaõhtust patrulli heakorra- ja noorsootöö sektori juhtivinspektor Kätlin Müürsepp. "Enamikul meie töötajatest on kodus teismelised lapsed, kellel sama pidudel käimise iga ees seisab. Päris koletu perspektiiv..."

Laupäeva hilisõhtul kontrollis munitsipaalpolitsei ameti noorsootöö sektor olukorda ööklubi CatHouse juures, kus toimus 16+ pidu. “Sõitsime sealt mööda umbes kolmveerand tundi varem ja juba oli ukseesine rahvast täis,” ütles Müürsepp.

Tema sõnul jääb sellest väheks, et klubi turvamehed kontrollivad noorte vanust, kuid jätavad tähelepanuta nii alkoholi tarbimise nähtavad tunnused kui ka selle, et tarbimine toimub otseselt klubi ukse ees ja kõrvalolevas pimedas Europarklas.

“Sõitsime parklasse ja hirmus pudelikolin algas – noored jooksid laiali, kes jõudis joogi kaasa haarata, kes jättis maha. Eelistatud oli Viru Valge. Üsna mitu pudelit viskasime sellel õhtul prügikasti. Pealejoogiks oli suurtes pudelites long drink,” selgitas Müürsepp.

Õhtu edenedes oli noorsootöö patrull sunnitud politseile üle andma ühe 17-aastase tütarlapse, kellel oli raskusi mupo bussi sisenemisega ja hiljem sealt politseibussi ümberistumisega.

“Ülejäänud kaks noormeest ja neiu panid jooksu, aga kuna tüdruk ei suutnud normaalselt liikuda, siis olime sunnitud ta oma bussi toimetama,” selgitas juhtivinspektor. “Plehku pannud sõbrad soovitasid pidevalt toimuvas mobiiltelefoni-infovahetuses tüdrukul öelda, et tal on süda paha ja on vaja õue oksendama minna. Seejärel soovitasid sõbrad tal ID-kaardi bussi jätta ja ära joosta. Politseile tütarlaps ei allunud – keeldus alkomeetrisse puhumast ja osutas füüsilist vastupanu.”

Müürsepa sõnul oli linn vaatamata tormisele ilmale ja tugevale vihmasajule õhtul üllatavalt rahvarohke. “Terve linn oli rahvast täis – noored ja vanad, enamikul õllepudel näpu vahel.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.