"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kiiruskaamerad fikseerisid 11 kuuga pea 100 000 rikkumist (0)
08. detsember 2015
Scanpix

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) liiklusmenetlusteenistus saatis novembris kiiruskaamerate andmete alusel 7099 trahviteadet, kokku on politsei selle aasta 11 kuuga saatnud kaamerate andmete põhjal 98 672 trahviteadet.

Oktoobris määras politsei kiiruskaamerate andmete alusel 7757 ja septembris 10 816 trahvi, ütles teisipäeval BNS-ile PPA pressiesindaja.

PPA liiklusmenetlusteenistuse juhi Toomas Kaarepere sõnul on piirkiiruse ületamine ohtlik nii sõidukis viibijatele kui ka kaasliiklejatele, eriti veel praegusel vihmasel ja pimedal ajal.

“Vähene päevavalgus, sombune ilm ja vastu sõitvate autode esituled muudavad maanteedel sõitmise tavalisest keerulisemaks ning liiklemisel on vaja olla veelgi tähelepanelikum. Kui lisada veel piirkiiruse ületamine, on kerge tekkima olukord, kus õigeaegselt ei märgata jalakäijat või juhtub see liiga hilja,” sõnas Kaarepere.

Ta tuletas meelde, et alates 1. detsembrist on talverehvid kohustuslikud. „Juht peab tagama sõiduki tehnilise korrasoleku. Ka õigeaegselt vahetamata klaasipuhastajad või täkkeid täis esiklaas vähendab pimedas juhi vaatevälja,” sõnas ta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.