"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kindlustaja: tänavu on autode kokkupõrked loomadega sagenenud (1)
10. detsember 2015
Scanpix

Alates septembrist on If Kindlustuse kliendid ootamatult teele jooksnud loomale otsa sõitnud 230 korral ning nende sõidukite remont on maksma läinud 400 000 eurot, kusjuures möödunud aastaga võrreldes on loomadele otsasõidud kasvanud neljandiku võrra.

Kõige rohkem on tänavu sügisel loomadega kokkupõrkeid olnud Harjumaal, Tartumaal ning Pärnumaal ehk vastavalt 42, 29 ja 23. Järgnesid Lääne-Virumaa 20, Viljandimaa 15, Ida-Virumaa 14, Järvamaa 13, Saaremaa 11, Jõgevamaa 10, Raplamaa 8, Põlvamaa 8, Võrumaa 6, Läänemaa 6, Valgamaa 4 ning Hiiumaa samuti 4 õnnetusega. Lisaks registreeriti 17 loomadele otsasõitu välisriigis, vahendas BNS.

If Kindlustuse kommunikatsioonijuhi Rain Porsi sõnul võib kokkupõrget metsloomaga nimetada loteriiks, kuna sageli ei jõua juht reageerida ega kokkupõrget vältida. „Loomadega kokkupõrke võimalus on üks põhjustest, miks inimesed kaskokindlustuse sõlmivad – see õnnetus ei sõltu sageli juhi oskustest ning sõiduk võib pärast õnnetust minna mahakandmisele. Kui üldjuhul tuleb kaskokahju eest kliendil tasuda ka kokkulepitud omavastutus, siis metsloomaga kokkupõrke puhul If omavastutust ei rakenda,“ sõnas Porss.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

W.
10. dets. 2015 12:59
Autosid on liiga palju. Pole tagatud ei loomade ega inimeste julgeolek.