"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Vene turismiliit: vähesed valivad väliskuurordi asemel Vene puhkekoha (0)
11. detsember 2015
TASS/Scanpix

Vene turismiliidu juhi Irina Tjurina sõnul eelistab alla poole Türki ja Egiptusesse puhkereisi kavandanud venelastest uuel aastal välismaa puhkekuurortidele Venemaa omi.

2016. aastal ei ületa nende venelaste arv ilmselt kaht miljonit, vahendas BNS Tjurina Interfaksile öeldud sõnu. Tema hinnangul järgmise suvehooaja hindamises asjatundjate arvamused lahknevad.

“Keegi on veendunud, et elanikkonna sissetuleku kahanedes ületab pakkumine märgatavalt nõudluse ja paljud Krasnodari krai ja Krimmi hotellid jäävadki turiste ootama. Teised pakuvad, et venemaalaste huvi rannapuhkuste vastu jääb suureks ja hotellide täituvusega muret ei tule. Kuid nii ühed kui teised soostuvad numbriga kaheksa kuni kümme miljonit turisti, keda saab väliskuurortidest Venemaa puhkepiirkondadesse ümber suunata,” ütles Tjurina.

Vene asepeaminister Olga Golodets ütles neljapäeval, et Venemaa peab looma võimaluse puhata Venemaal vähemalt kaheksale miljonile inimesele, kes Türgi ja Egiptuse asemel suunduvad nüüd puhkama kodumaistesse kuurortidesse.

“Reisikorraldajad kinnitavad, et isegi kaheksa miljonit on väheusutav arv. Türgi võtab vastu neli miljonit, Egiptus kolm, arvestades nõudluse 40-protsendist langust, võib rääkida maksimaalselt neljast miljonist reisist mõlemasse riiki. Seejuures asjatundjate hinnangul otsustab kodumaiste kuurortide kasuks neist alla poole,” rõhutas Tjurina.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.