"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Abilinnapea Merike Martinson õnnitles raekojas uusi linnakodanikke (0)
15. detsember 2015
Raepress

Pidulikul vastuvõtul raekojas said nimetunnistused 51 tänavu septembris ja oktoobris sündinud last – 29 poissi ja 22 tüdrukut. Kolm paari on kaksikuid, kahte perre sündis neljas laps ja nelja perre kolmas laps.

Uusi linnakodanikke ja nende vanemaid raekotta tervitama tulnud pikaajaline tunnustatud lastearst ja Tallinna abilinnapea Merike rõhutas oma pidulikus kõnes, et iga lapse sünd perekonda on ainulaadne ning Tallinn rõõmustab koos emade-isadega otsuse üle kinkida inimesele elu. „On väga tore teiega ühiselt tähistada seda imelist sündmust ja teie erilist otsust kinkida inimesele elu. Sellest ei ole midagi ilusamat ega väärtuslikumat, ning läbi selle uue elu olete endale andnud uhke staatuse olla ema ja isa,“ ütles Martinson.

Traditsioonile kutsuda uue liikmega täienenud tallinlaste peresid raekotta pidulikule vastuvõtule pandi alus tosin aastat tagasi. Nimetunnistus, mis tänapäeval kannab küll emotsionaalse dokumendi väärtust, on siiski oma olemuselt väga oluline märk väikese pereliikme jaoks tema sündimisel ja kasvamisel. Ühtlasi väärtustab Tallinn oma uusi linnakodanikke ja kingib neile Helina Tilga poolt kujundatud esimese pudrukausi ja piimatassi.

Tallinnas oli septembris-oktoobris iive positiivne, nendel kuudel registreeriti Tallinna Perekonnaseisuametis 897 lapse sünd.

Populaarsemad tüdrukute nimed septembris-oktoobris olid Sofia, Viktoria, Maria ja Milana. Poistele pandi sagedamini nimeks Mark, Hugo, Henri ja Daniil.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.