"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Vigastada sai kolm jalgratturit, tabati 16 joobnud sohvrit (0)
24. detsember 2015
Scanpix

Rekordiliselt soe talve algus hoiab teedel jätkuvalt ka jalgrattureid, kellest koguni kolm sattusid kolmapäeval liiklusõnnetusse ja said vigastada. Politsei tabas möödunud ööpäeva jooksul Eesti eri paigus 16 joobekahtlusega sõidukijuhti.

Esimene õnnetus juhtus kell 14.39 Kuressaares Tallinna ja Piiri tänava ristmikul, kus 46-aastane mees sõitis Hyundaiga otsa peateel liikunud jalgratturile, 64-aastasele naisele, teatas siseministeerium BNS-ile. Kiirabi viis ratturi Kuressaare haiglasse.

Kella 14.42 ajal juhtus õnnetus Tallinnas Tatari ja Vana-Veerenni tänava ristmikul, kus jalgrattaga sõitnud 45-aastane Sergei põrkas kokku Toyota Land Cruiseriga, mida juhtis 25-aastane Aksel. Jalgrattur toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Kolmas õnnetus juhtus kell kell 18.02 taas Tallinnas Ranna tee 48 maja juures, kus juhtimisõiguseta 27-aastane Karin sõitis BMW 320D-ga otsa reguleerimata ülekäigurajal sõiduteed ületanud jalgratturile, 10-aastasele poisile. Kiirabi viis poisi Tallinna Lastehaiglasse.

Üks tabatud juht oli esialgsetel andmetel uimasteid pruukinud ja ülejäänud olid alkoholi tarvitamise tunnustega, teatas siseministeerium BNS-ile.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2-1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahviga, arestiga kuni 30 päeva või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni 12 kuuks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda karistada kriminaalkorras kas rahalise karistusega 30-500 päevamäära ulatuses või kuni kolmeaastase vangistusega.

Lisakaristusena võib kohus võtta siis juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.