"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Taavi Aas: juba keskajal himustasid Toompea aadlikud Tallinna rikkusi (0)
28. detsember 2015
Scanpix

Vastasseis Toompea ja all-linna vahel on alguse saanud juba keskajast, mil aadlikud himustasid linna tollaseid sissetulekuid, mida saadi kaubanduselt ja sadamalt, rääkis abilinnapea Taavi Aas. "Vastasseis on mõjunud seetõttu hästi, kuna sunnib olema värske, mõtlema oma tegevustele ja edasiminekule. Halb on aga see, kui valitsus langetab poliitilisi otsuseid, mis pidurdavad Tallinna arengut, kuna kaudselt mõjutavad need otsused Eesti kõiki omavalitsusi. Tallinn on Eesti tugevaim omavalitsus ja peab neile otsustele vastu, ent kannatavad kõik teised omavalitsused."

Tallinna linnapea kohusetäitja Taavi Aas tõdes Tallinna TV saates “Nädal+”, et lõppev aasta on olnud pealinnale eriline. “See sundis kõiki rohkem pingutama, kuna sihid olid seatud ja vajasid täitmist. Sundis enam mõtlema ka sellele, kuidas linnapea oleks erinevaid ülesandeid lahendanud.”
Kümme aastat linnavalitsuses töötanud Aas nentis, et asutuse meeskond on väga hea ja tänu koostööle on saadud oma ülesandega hakkama. Aas kinnitas, et kindlasti jätkub ka tuleval aastal pealinnas tasuta ühistranspordi teenus ning antud valdkond areneb edasi.

Aas tunnistas, et vastasseis Toompea ja all-linna vahel on alguse saanud juba keskajast, mil aadlikud himustasid linna tollaseid sissetulekuid, mida saadi kaubanduselt ja sadamalt. “Vastasseis on mõjunud seetõttu hästi, kuna sunnib olema värske, mõtlema oma tegevustele ja edasiminekule. Halb on aga see, kui valitsus langetab poliitilisi otsuseid, mis pidurdavad Tallinna arengut, kuna kaudselt mõjutavad need otsused Eesti kõiki omavalitsusi. Tallinn on Eesti tugevaim omavalitsus ja peab neile otsustele vastu, ent kannatavad kõik teised omavalitsused.”

2016. aasta eelarves on Aasa sõnul mõeldud eelkõige lastele ja haridusele. “Nii palju raha, kui tuleval aastal, pole haridusvaldkond varasemalt juurde saanud. Sama on ka teedeehituse valdkonnaga. Järgmise aasta eelarves saavad rahastuse ka rida projekte, mis on seotud Rohelise Pealinnaga, näiteks kergliikusteede ehitamised, laste lillepidu, Tammsaare pargi rekonstrueerimine, trammidepoo ümbersünd. Ka hakkab kaante vahele saama Tallinna peatänava eelprojekt.”

Aas rõõmustas ka selle üle, et pealinna rahvastik on jätkuvalt kasvusuunal – 2015. aastal lisandus Tallinna enam kui 5000 linnaelanikku. “Tahame inimestel tagasi anda võimalikult palju linnaruumi, muuta kesklinn rohkem autovabaks, korrastada mere äärne ala ja seega luua parem side merega. Tallinn peab kasvama, kuna siis ta areneb. Kui linn areneb, on see parem siinsetele elanikele.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.