"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Politsei leidis Põlvamaal kadunuks jäänud taadi elusana (0)
31. detsember 2015
Scanpix (arhiiv)

Politsei leidis neljapäeva pärastlõunal elusana 83-aastase Olafi, kes jäi kadunuks kolmapäeval ja keda korrakaitsjad neljapäeval avalikkust kaasates taga hakkasid otsima.

Kella 15 ajal leidis Põlva patrullpolitseinik Ilmar Ploom kadunuks jäänud Olafi Tooste külas ühe maja juurest maastikult üles. Tema eest kannavad nüüd mõnda aega hoolt meedikud, kuna õhukestes riietes külmakraadide kätte jäänud mehel olid tugevad alajahtumise tunnused.

Põlva politseijuht Helmer Hallik tänab südamest appi tulnud kohalikke elanikke. “Südantsoojendav oli näha, kuidas külarahvas kiirelt appi tõttas: oma perede juurest, aasta viimasel pidulikul päeval, kõik teised toimetused edasi lükates,” kirjeldas ta.

Samuti pakkusid otsingutel oma tuge inimjõu ja tehnika näol ESTSAR vabatahtlikud. “Oleme positiivses ootuses, et saame nende vabatahtlikega head koostööd inimeste otsingutel jätkata ka uuel aastal,” avaldas Hallik.

Ta lisas, et märkamine ja hoolitsev suhtumine oma kogukonna liikmetesse on üks turvalisuse alustalasid. “Võimalik, et me ei oleks saanud Olafit aidata, kui poleks olnud tähelepanelikku inimest, kes tundis muret üksinda elava naabrimehe käekäigu vastu ning sellest politseile teatas. Tugev kogukond just selliselt, üksteise eest, kokku hoiabki,” ütles Hallik.

Neljapäeva hommikul laekus politseile teade, et oma kodus Tooste külas ei ole 83-aastast Olafit, keda viimati nähti möödunud päeval. Kahtlustäratavaks peeti, et kui mees ka läinuks kodust ajutiselt ära, ei oleks ta elamu uksi lukustamata jätnud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.