"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Üle poole mullu liikluses hukkunutest polnud juhtunus süüdi (0)
13. jaanuar 2016
Scanpix

Üle poole mullu liikluses hukkunutest polnud juhtunus süüdi, kusjuures ligi veerand neist olid jalakäijad, selgub politsei- ja piirivalveameti statistikast.

 

Mullu liikluses elu kaotanud 67 inimesest koguni 39 hukkusid teise osapoole süül. Aastaga kaotas liikluses elu 24 jalakäijat, kellest 17 polnud juhtunus süüdi. Avariides hukkus kolm jalgratturit ja neli mootorratturit, kellest vastavalt kaks ja üks õnnetust ise ei põhjustanud.

Sõiduauto juhte kaotas mullu liikluses elu 20, kellest neli polnud õnnetuses süüdi, kuid koguni 16 põhjustasid ise avarii. Kaassõitjad kaotasid aastaga liikluses elu 14 korral ja ise nad avariides süüdi ei olnud. Liikluses hukkus ka kaks veokijuhti, kellest üks oli avariis süüdi. 20-st hukkunud sõidukijuhist, kes olid ise liiklusõnnetuse põhjustajaks, olid kaheksa alkoholi tarvitanud.

Jalakäijatest kümme hukkusid aga kohas, kus tee ületamine oleks pidanud olema kõige turvalisem ehk ülekäigurajal. Kuus neist kaotasid elu Tallinnas, kolm Tartus ja üks Narvas.

Kokku juhtus mullu 1346 rasket liiklusõnnetust, milles hukkus 67 ja said viga 1693 inimest. Aasta varem olid need näitajad vastavalt 1426, 78 ja 1730.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.