"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Oudekki Loone: Rõivas peab rahvast rumalaks (5)
14. jaanuar 2016
Albert Truuväärt

"Kõige kurvem on see, et peaminister peab oma inimesi rumalateks. See on jõhker valetamine, kui ta ütleb, et Eesti riik hindab igaühe panust," nentis riigikogu liige Oudekki Loone saates "Täna+".

Loone lisas, et peaminister Taavi Rõivase sõnastatud viis olulist ja täitmist ootavat eesmärki Eestile 2016. aastaks on kahjuks tekst, mis üleüldse ei inspireeri. “Rõivase mõtted on õnnetud ja ei sobi ei ettevõtjale, töötajale ega pensionärile. Rääkida reformist, mida minu keel ei paindu nimetama muuks kui töövõimetusreformiks, sest me ei suuda tagada puudega inimestele normaalset elu ega pakkuda neile võimalusi oma võimete parimaks rakendamiseks. Kui palju on meil täna töötavaid, sotsiaaltagatiseta inimesi? Inimesi, kes on sisuliselt töötajad, aga sunnitud töötama OÜ-na või käsunduslepingute alusel, kus neil puudub kindlus puhkuse ja ravikindluse osas.”
 
Loone leiab, et peaminister ei saa päris hästi aru, mis organisatsiooni ta juhib. “Kas tema põhiline mure peaks olema NATO või Eesti riik? Härra Taavi Rõivas arvab, et Eesti julgeoleku tagab see, kui maailmas puhkeb uus külm sõda. Eesti inimeste heaolu pärast ta ei muretse. Ta arvab, et kui Eesti on võimalikult suurte riikide pooli koloniseeritud, NATO liitlased on kohal, ongi Eesti suur. Reaalset innovatsiooni tema jutust ei paista. Pole ka näha, mille taha innovatsioon jääb. Valitsus ei loo usaldatavat kliimat ning inimeste head mõtted jäävad odava raha kättesaamatuse taha. Kui aga raha on väga kallis, ei hakka keegi uusi innovatsioone tegemagi.”

Kommentaarid (5)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Hihhii
27. jaan. 2016 09:23
Siis oleme tasa - mina pean jälle Rõivast rumalaks ja ennasttäis ülbikuks.
lii
25. jaan. 2016 21:13
Meie valitsus ja nende kaasajooksikud ei lase teistel midagi kasulikku teha. Ausad inimesed muretsevad ka teiste pärast nähes kuidas vaesus kasvab, töökohad kaovad jne. Ja see pole halin, vaid mure.
Jah
25. jaan. 2016 20:50
Mul on isegi Rõivasest kahju, ta on nii saamatu ja tal on halvad nõuandjad. Kurb on vaadata seda vaesuse kasvu. Demokraatia on asendunud Reformi tagatoa diktatuuriga.
Reedake
15. jaan. 2016 08:57
Ära nuta siin kogu aeg, tee parem tööd, siis vaesus väheneb Anna oma panus Mida vähem siin halad, seda enam jääb aega luua uusi väärtusi
Reet
14. jaan. 2016 18:46
Vaatamata sellele, et meie riiki juhivad inimesed, kes ei hooli rahvast, saavad nad hääli, et pikalt valitseda riiki vaatamata sellele, et vaesus aina kasvab. Mina leian, et need inimesed ongi rumalad, kes neid valivad ja nende valesid, hirmutamist ja laimu usuvad. Peavoolumeedia võimendab veel seda. Ma ei usu, et need ajakirjanikud on rumalad, aga alatud on küll.