"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Arabistika professor: meedia eiras Araabia kevade ajal seksuaalseid rünnakuid, demokraatia oli olulisem  (3)
15. jaanuar 2016
Scanpix

Araabia keele professor Otto Jastrow sõnul ei kajastatud ka Araabia Kevade ajal Kairos Tahariri väljakul aset leidnud vägistamisi, kuna lääne meedia oli joovastunud demokraatia saabumisest."Taharrushi toona ei kajastatud. Nüüd, mil see aga toimus Saksamaal, sai sellest järsku teema lääne meediale, eriti aga Saksamaa meediale," tõdes Jastrow.

“Taharrush on araabia keelne sõna, mis käsitleb provotseerimist, ennekõike aga seksuaalset ahistamist ja ärritamist. Araabia maades on see tavaline nähtus,” nentis araabia keele professor Otto Jastrow Tallinna TV uudises.
 
Jastrow kirjeldas, et tavaliselt toimub Taharrush rahvarohkes kohas, aga võib toimuda ka ühistranspordis. “Üks mees, tavaliselt aga mitu meest korraga lähenevad naisele, piiravad ohvri sisse ning hakkavad teda ahistama: käperdama ja kõige hullemal juhul ka vägistama. Suures rahvahulgas võib see muutuda väga laiaulatuslikuks.”

Jastrow lisas, et näiteks Araabia Kevade ajal toimusid demonstratsioonid Kairos, Tahriri väljakul, kus leidis aset ka palju vägistamisi. Neid aga lääne meedia ei kajastanud, sest oldi joovastunud demokraatia saabumisest sinna maale. “Taharrushi toona ei kajastatud. Nüüd, mil see aga toimus Saksamaal, sai sellest järsku teema lääne meediale, eriti aga Saksamaa meediale,” tõdes Jastrow.

Pärast uusaasta ööl Kölnis toimunud massilist naiste ahistamist oli Saksamaa politsei sunnitud tunnistama, et Araabia vägistamismäng, Taharrush, jõudis Euroopasse. Sarnastest juhtumitest teatasid võimud ka Berliinis, Hamburgis, Frankfurdis, Düsseldorfis ning Stuttgardis, Viinis ja Saltsburgis. Väiksemad rünnakud toimusid ka Soomes ja Rootsis, kõik uusaastaööl.
 

Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

demokraat
16. jaan. 2016 13:11
http://www.ohtuleht.ee/712899/mihhail-lotman-pikkade-kate-oo-kolnis-ja-teistes-saksa-linnades-juhtunu-on-tohutult-opetlik
lisaja
16. jaan. 2016 13:07
http://www.sirp.ee/s1-artiklid/c9-sotsiaalia/kelle-kontrolli-all-on-lapsed-selle-kontrolli-all-on-tulevik/
Tule taevas appi.
15. jaan. 2016 20:39
Vägistamismäng??? Vägistamine on kriminaalkuritegu,mitte mäng.