"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
LUGEJA KIRJUTAB: Haridus matsi ei riku (0)
18. jaanuar 2016
Scanpix

"Nimelt polnud basseini hõivanud tavaline rullnokk, vaid ühe ülikooli austet doktorikraadi omanik, kes ka ajaleheveergudel sõna võtnud," meenutab Pealinna lugeja Tiina, et haridus matsi ei riku.

Käsin mõnda aega tagasi SPA-s oma lapse ujumistrenni vaatamas, kui kujunes absurdne olukord – laste basseini libistas end 30ndates paarike, kes keeldus sealt lahkumast. Mis sest ka sellest, et seal seisab silt – ainult lastele. Trenni alustada soovivad lapsed seisid ja vaatasid pealt, kuidas treener palus paarikest, et nad vabastaksid basseini ja vastu kõlas vaid ülbe kommentaar: “Me maksime Spa pileti eest, seega on meil õigus siin olla.”

Asusin lapsevanemana kah paarikesega vestlema, et teha selgeks – need lapsed olid maksnud ka trenni eest ning trenni ärajäämine tähendab neile rahalist kui moraalset kahju. Ühel hetkel pärast seda, kui sõnasõda oli väga teravaks paisunud – tuli mulle lapsevanemana ka meelde kellega tegu.

Nimelt polnud basseini hõivanud tavaline rullnokk, vaid ühe ülikooli austet doktorikraadi omanik, kes ka ajaleheveergudel sõna võtnud. Midagi pole öelda, haridus matsi ei riku. Selle matsi vastu tuli kasutada samasuguseid võtteid ja pärast pooletunnist sõda – nad lõpuks alistusid.

Kummitama jääb vaid SPA treeneri abitus – kui lapsevanem on juba raha maksnud, siis peab SPA ise suutma lahendada probleemi, kui lastebassein trenni ajal hõivatakse – kutsuma juhataja või kasvõi omaniku välja, mitte laskma lastevanematel verist võitlus pidada, et nahaalid minema ajada. Igal juhul peab tõdema – jürgenligilikku ülbust ei või kohata vaid kriminaalide seas , vaid ka kõrgelt koolitatud professorihakatisteks pürgijate seas.

 

Lugeja Tiina

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.