"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna Filharmoonia alustab uue kontserdisarjaga (0)
21. jaanuar 2016
Scanpix

Tallinna Filharmoonia alustab uue traditsiooniga – kontserdisarjas "Kodukandi kontserdid" esineb Tallinna Kammerorkester erinevates Tallinna linnaosades ja annab tasuta kontserte linnarahvale. "Tallinna Filharmoonia on aastate jooksul algatanud mitmeid haaravaid kontserdisarju, mis on leidnud muusikasõprades sooja vastuvõtu," sõnas abilinnapea Mihhail Kõlvart.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on linna eesmärk pakkuda linlasele kauneid muusikalisi elamusi ka muusika-aasta järgsel aastal. “Tallinna Filharmoonia on aastate jooksul algatanud mitmeid haaravaid kontserdisarju, mis on leidnud muusikasõprades sooja vastuvõtu,” sõnas Kõlvart. “Uue kontserdisarja eesmärk on viia klassikaline muusika linnarahvale lähemale ning seda läbi ühe Eesti esindusorkestri – Tallinna Kammerorkestri esituse.”   

Esimene kontsert sarjast toimub juba homme, 22. jaanuaril kell 19 Lindakivi kultuurikeskuses Lasnamäel. Kavas on Josef Suki “Serenaad” ja Carl Philipp Emanuel Bachi Tšellokontsert A-duur. Solistina astub üles Tallinna Kammerorkestri noor ja andekas tšellist Theodor Sink. Dirigeerib Juha Kangas. Kontsert on tasuta!

Tallinna Filharmoonia direktor Margit Tohver-Aints märgib, et orkestrimuusika ei pea kõlama ainult kesklinna akadeemilistes kontserdisaalides. “Kindlasti on linnaelanike jaoks mugavam külastada kontserte ja saada muusikaline elamus oma kodule lähedal. Niisamuti on lihtsam teha esimene kokkupuude klassikalise muusikaga enda jaoks turvalises keskkonnas,” ütles Tohver-Aints. “Vastuvõtlikus eas klassikalise muusika pakkumine ning huvi tekitamine lastes ja noortes aitab loodetavasti kasvatada ka kultuurseid ja avatud suhtumisega linnakodanikke.”

Kontserdid on plaanis umbes ühe tunni pikkused, ilma vaheajata ning seetõttu on selline formaat suurepärane võimalus peredele ühiselt ja kultuurselt aega veeta.
“Kodukandi kontserdid” on tasuta, kontserdisarja toetab Tallinna linn.

Järgmised kontserdid on kavas 12. veebruaril kell 19 Nõmme kultuurikeskus,  25. märtsil kell 12 Peeteli kirikus Pelgulinnas ja 18. juunil kell 16 Kadrioru Lossi lilleaias.

Ühtlasi käib Tallinna Kammerorkester uue algatuse, “Noorte Filharmoonia” raames ka pealinna üldhariduskoolides. Esimene ettevõtmine toimus 2015. aasta lõpus, kus noortele oli tellitud eriprojekt, Andrus Kivirähk/Rein Rannap “Vana Saabas”. Järgmine kontserdinädal nimega “Sipsik” toimub  aprillis. Kontsert tugineb Eno Raua samanimelisel raamatul, teksti loeb Anu Lamp ning uudisteose helilooja ja dirigent on Rasmus Puur.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.