"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Alexela avab esimese gaasitankla Mustamäel (0)
25. jaanuar 2016
Scanpix

"Eesti autopark on Euroopa kõige keskkonnavaenulikum, olles peaasjalikult bensiini- ja diiselmootorite keskne. Üleminek gaasiautodele on kiireim ja soodsaim viis järele jõuda ülejäänud Euroopale meie kliimaeesmärkides," selgitas Alexela juhatuse esimees Ain Kuusik, kelle sõnul on LPG tulevikukütus, mis on bensiinist nii soodsam, kui keskkonnasäästlikum.

Alexela avab täna kell 12:00 oma esimese LPG-tankla Tallinna Mustamäe linnaosas, aadressil Mustamäe tee 46b. Ühtlasi on tegemist Alexela 22. gaasitanklaga.

Alexela juhatuse esimehe Ain Kuusiku sõnul on tegemist juba kahekümne teise gaasitanklaga, mis on osa Alexela plaanist katta kogu Eesti Alexela gaasitanklatega. “Eesti autopark on Euroopa kõige keskkonnavaenulikum, olles peaasjalikult bensiini- ja diiselmootorite keskne. Üleminek gaasiautodele on kiireim ja soodsaim viis järele jõuda ülejäänud Euroopale meie kliimaeesmärkides,” selgitas Ain Kuusik. Tema sõnul on LPG tulevikukütus, mis on bensiinist poole soodsam ja oluliselt keskkonnasäästlikum.

“Lihtne samm puhtama Eesti suunas oleks riigi otsus keelata diiselkütust kasutavad ühissõidukid linnapiirkondades. Lisaks maksuraha säästule väheneksid gaasil sõitvate ühissõidukite kasutamisega kardinaalselt heitgaaside hulgad, misläbi pikeneb meie tervena elatud eluiga. Selline samm võeti alles hiljaaegu ette mitmes Ühendkuningriigi linnas,” viitas Ain Kuusik.

LPG autogaasile üleminek võimaldab sõita kuni 45 protsenti soodsamalt. Oma auto säästu saab välja arvutada Alexela kodulehel www.alexela.ee/lpg asuva kalkulaatoriga, seda aastase läbisõidu ja keskmise kütusekulu põhjal. Lisaks säästule on LPG-gaasil veel eeliseid teiste kütuste ees. Kõrge oktaanisisaldusega LPG autogaas parandab mootori tööefektiivsust, vähendab selle kulumist ja seeläbi ka hoolduskulusid. Gaasiküttel sõitev auto toodab pea 40% vähem kasvuhoonegaase. Juhul, kui gaasipaak on tühi, saab sõita ka bensiiniga.

LPG seadmega varustatud uusi sõiduautosid on võimalik osta kõigis Amserv Auto esindustes üle Eesti ja gaasiseadmeid saab paigaldada Alexela Oili koostööpartnerite juures.

Alexela opereerib täna Eesti suurimat gaasitanklate võrgustikku, omades 22 gaasitanklat enam kui poolesajast gaasitanklast Eestis.

Alexela Oil AS kuulub Alexela Gruppi ning on aus eestimaine tanklakett. Ettevõtte 63-st tanklast on automaattanklaid 59. Vanima eestimaise tanklaketina (aastast 1993.) ollakse tööandjaks ligi sajale inimesele üle Eesti. Alexela Oil tanklad kannavad märki “aus kütus”, mis kinnitab, et Alexela tasub riigile kõik maksud, täites nii oma kohustusi ühiskonna ees.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.