"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Proviisor: gripiviirus murrab inimese ootamatult (1)
29. jaanuar 2016
Scanpix

"Gripiaeg on käes ja inimesed väga kardavad grippi," nentis proviisor Merle Niglas, kelle sõnul külvas inimestesse hirmu gripi ees ühe haigestunu surmajuhtum ja info gripivaktsiini lõppemisest.

Niglase selgitusel algab gripp väga järsku. “Tõuseb kõrge palavik, tekib kurgu- ja lihasvalu, köha. Inimene on loid ja väsinud,” kirjeldas proviisor Tallinna TV uudistesaates ja lisas, et gripiviirustele on enim vastuvõtlikud lapsed ja üle 65-aastased inimesed.

Esmaste haigussümptomite – peavalu, palavik – korral tasub esmalt aeg maha võtta ja puhata. “Kui organism on puhanud, suudab ta haigusega paremini võidelda. Haigena tasub säästa ka oma töökaaslasi ja pereliikmeid ning olla neist eemal,” märkis Niglas.

Proviisor tõdes, et haigestumist aitavad vältida tervislikud eluviisid, mõõdukas liikumine ja tervislik toitumine. Haiguste perioodil tasub vältida ka rahvarohkeid kohti, sageli pesta ja desinfitseerida käsi, tuulutada tube ja tarbida vitamiine. “Teaduslikult on tõestatud, et immuunsust suurendab tsink. Tegelikult on kõik, mis teeb haigestunud inimese enesetunde paremaks, lubatud.”

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Signe
29. jaan. 2016 15:50
Grippi küll ei tahaks jääda. Seda võib saada kõikjalt. Jah võib, aga see pole kindel. Kindel on see, et saab nendest toiduainetest, mis on lahtiselt müügis, eriti pirukad ja saiad.-Miks ei või neid panna klaasi alla. Näiteks kohvikus Energia on kondiitritooted leti peal ja inimesed mööduvad sealt lähedalt, olen näinud, et köhivad. Aga tolm läheb peale, inimeste hingeaur. Miks seda lubatakse on arusaamatu.