"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TÄNA! MustonenFest jätkub haruldase vanamuusikaga (1)
31. jaanuar 2016
Scanpix

Tallinna Raekojas kuuleb Bachi ja poegade muusikat, Niguliste kirikus astub MustonenFesti raames üles põnev Bütsantsi koor Serbiast, Kadriorus jätkub Lossimuusika ja Tallinna kinodes DocPointi festival.

17.00 Raekoda

Ettekandele tuleb Johann Sebastian Bachi ja tema poegade Carl Philipp Emanuel Bachi, Johann Christian Bachi ja Johann Christoph Friedrich Bachi muusika, mis on kirjutatud flöödile ja obligato klavessiinile.

Cantores Vagantes Reet Sukk – barokkflööt ja plokkflööt Reinut Tepp – klavessiin Bach ja pojad Eks südamlike perekontsertide traditsioon ole ju ka meil tuntud ja armastatud. Milline ei oleks ka sellise musitseerimise kunstiline tase, ühendab neid ettevõtmisi enamasti suur soojus ja justkui ühtne hingamine.

Kontserdil Bach ja pojad, mis esimese hooga tundub järgivat sama mustrit, leiame aga sootuks midagi muud. Neli suurt, omanäolist loojat, kelle loomingus justkui puuduks igasugune ühisosa. Või siiski? Jah, selleks sideaineks on kvaliteet. Täiesti immuunsed välistele mõjutajatele, kuid mõjutades ise inimkonda läbi sajandite selle kõige paremal viisil.

Piletid 12 ja 6 eurot.


17.00 Lossimuusika: Karmen Puis, Piia Paemurru
 
Lossimuusikal esinevad sopran Karmen Puis ja klaveril Piia Paemurru. Kavas on Delibes, Duparc, Faure, Giordani, Gluck, Mägi, Oja, Scarlatti ja Vivaldi teosed. 
Piletid 10/7 €Kadrioru kunstimuuseumi kassas ja Piletilevis
 


19.00 Tallinn, Niguliste kirik

MustonenFest

Bütsantsi vaimuliku muusika koor (Serbia)

Kunstiline juht Nikola Popmihajlov

Bütsantsi vaimuliku muusika koor on pühendunud autentse traditsioonilise ortodoksi, serbia ning bütsantsi vaimuliku muusika uurimisele, säilitamisele ning esitamisele. Koori kunstiline juht ja asutaja on Nikola Popmihajlov.

Tegu on igapäevaselt tegutseva kloostrikooriga.

Pilet 15.-

Sooduspilet 10.- (õpilane, tudeng, pensionär)

 

 
 
Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

järg
31. jaan. 2016 21:07
С 18 февраля по 2 марта в нескольких городах страны пройдет третий фестиваль «MustonenFest. Таллинн – Тель-Авив». Фестиваль приезжает к нам из Эстонии, став младшим собратом традиционного «Мустонен Фест», который в Эстонии проводится уже четверть века. http://cursorinfo.co.il/news/culture/2016/01/30/muzikanti-i-muzika--iz-estonii-na-MustonenFest--tallinn--telaviv----sochineniya-arvo-pyarta-i-znamenitie-hori/