"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Rõivast tappa ähvardanud mehe protsess jätkub teise eelistungiga (0)
01. veebruar 2016
Scanpix

Harju maakohus pidas esmaspäeval eelistungi peaminister Taavi Rõivast tappa ähvardanud mehe süüasjas ning jätkab samaga nädala pärast.

Harju maakohtu pressiesindaja sõnul arutavad osapooled menetluslikke küsimusi ja järgmine eelistung toimub 8. veebruaril, vahendas BNS.

Keskkriminaalpolitseinikud pidasid 33-aastase Martin Kattai kuriteos kahtlustatavana kinni möödunud aasta oktoobris, kui selgus, et oli sotsiaalmeedias ähvardanud peaminister Taavi Rõivast tapmisega.

Süüdistusest nähtub, et prokuratuur pidas muuhulgas ähvardavateks Kattai järgmisi postitusi (Kattai kirjaviis muutmata – BNS): “Panin käe taskusse (seal oleks võinud olla relv); mõtlesin, kas Kalts saab aru kui lähedal temale on ta vabanemine maistest piinadest; kui ma olin temast kohe kohe heas pussitamise kauguses…” ; “Taavi Rõivase kodu asub Wismari tänaval. Kui keerad Tehnika tänavalt üles, siis see on mingi 3-s maja paremat kätt…” ; “Sellest tulenevalt soovin Teiega jagada natukene operatiivinfot meie peaministri kohta. Lisan sellele tekstile pildi tema kodust Tallinnas Wismari tänaval. rõivast saadab väljas liikudes pidevalt 2 turvameest, liikleb ta kahe autoses kolonnis, ise sõidab audis, taga sõidab maastur julgestuspolitseiga. Kolonn on ära tuntav selle järgi, et erinevalt teistest liiklevatest autodes hoiavad nad kindlat pikivahe (3m). Minu hinnangul on see vahemaa näiteks RPG puhul rumalus, aga see selleks. Kui rõivas on kodus, seisab ta maja ees politsei patrullauto. Olge ettevaatlikud maja läheduses lollustega, sest maja esist valvab 360 kaamera. Teine kaamera on suunatud hoovi…” ; “Võite selle patrulli rõivase maja eest ära koristada. Kinnitan, et meie hulgas pole mitte ühtegi, kes ründaks naisi või lapsi(erinevalt meie vastastest). Samas pean ka ütlema, et me ei saa tagada taavi rõivase ja tema politrukkide turvalisust…”.

Kattai endal süüd ei näinud ja taotles süüasja lõpetamist. Ühtlasi taotles kaitsja Rõivase kohta koostatud ohuhinnangu analüüside väljanõudmist politsei- ja piirivalveametilt perioodi kohta mullu 1. juunist 31. detsembrini. “Ohuhinnangute pinnalt on muuhulgas võimalik tuletada ja tõendada süüdistatavale omistava ähvarduse kui ründe tõsidust. Kaitsja soovib antud tõendiga tõendada, et tegemist ei ole olnud ähvardusega või et väidetavast ähvardusest tulenev oht ei olnud reaalne ega tõsiseltvõetav,” seisab süüdistatava kaitseaktis.

Karistusseadustik näeb sellises kuriteos süüdimõistmisel ette kuni viieaastase vanglakaristuse..

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.