"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Asteroid lendab märtsis Maa lähedalt mööda (0)
04. veebruar 2016
Scanpix

Kuu aja pärast tuhiseb maakerast mööda järjekordne asteroid. Tegu on sama asteroidiga, mis umbes kahe aasta eest tuhises Maast mööda vaid kahe miljoni kilomeetri kauguselt.

Ameerika Ühendriikide kosmoseagentuuri NASA teadlaste arvutuste järgi võib asteroidi 2013 TX60 ja Maakera vahele 5. märtsi möödalennul jääda tervelt 14 miljonit kilomeetrit, aga kuid ka juhtuda, et vahemaaks jääb üsna napp 17 tuhat kilomeetrit, vahendas ERR-i uudisteportaal.

Täpsemalt teadlased praegu ennustada ei saa, sest asteroidi trajektoori kohta ei ole selleks praegu piisavalt andmeid. Ent NASA maalähedaste objektide keskuse juht Paul Chodas lubab, et pihta meie planeet selle asteroidiga seekord ei saa.

Asteroidi läbimõõt arvatakse olevat umbes 30 meetrit. Seda on poole rohkem kui sellel taevakehal, mis mõne aasta eest päriselt Maakera atmosfääri sisenes ja Venemaal Tšeljabinski kohal lõhkes ja purunes.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.