"Olen aeg-ajalt kuulnud, et kolleegid mujal maailmas imestavad, kuidas meil on õnnestunud siin luua nii elav ja kõrgel tasemel muusikaelu."

Tõnu Kaljuste, dirigent
TÄNA! Kadriorus kõlab Schuberti "Talvine teekond" ja Kalarannas Tuleahvi pidu (0)
07. veebruar 2016
Kristel Üksvärav

Täna saab nautida romantismiajastu ühte olulisemat muusikateost – Franz Schuberti laulutsüklit “Talvine teekond”. Kalarannas Tuleahvi aasta alguse puhul peo, kus lõkkega saadetakse ära ka põhjatallinlastele palju rõõmu toonud jõulukuused. 

Kell 17 saab Kadrioru kunstimuuseumis 

“Talvine teekond” koosneb 24 laulust, mis on kirjutatud helilooja kaasaegse poeedi Wilhelm Mülleri sõnadele. Selle esitavad tenor Endrik Üksvärav ja Jorma Toots (klaver).

“Laulutsükli minategelane on noor mees ning lauludes on palju kurbust, meeleheidet ja pettumust, kuid samas ka lootust, ootust ja igatsust,” ütles Endrik Üksvärav. “Need inimsuhetel põhinevad tunded ja teemad on jätkuvalt aktuaalsed ka tänapäeval. “

Särava tämbriga tenor Endrik Üksvärav on lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kooridirigeerimise erialal (2004, Olev Oja) ning omandanud samal erialal ka magistrikraadi (2011, Hirvo Surva). 

Jorma Toots on klaverimängu õppinud Tartu H. Elleri nimelises Muusikakoolis ja Eesti Muusikaakadeemias, kus tema õpetajaks oli prof. Lilian Semper. Samas koolis omandas ta magistrikraadi kammermuusika alal ja täiendab end käesoleval ajal doktoriõppes, kus tema juhendajaks on prof. Matti Reimann. 

Kontsert kuulub Lossimuusika kontserdisarja, mis sai alguse 2014. aastal. Kontserdisarja kunstiline juht on Aare Tammesalu. Korraldaja on Loovüksus MTÜ koostöös Eesti Kunstimuuseumiga.

Piletid 10/7 EUR. Saaadaval Piletilevist ja enne algust kohapealt.

 

kell 18 Kalarannas

Põhja-Tallinna valitsus ja Vaba Lava teatrikeskus korraldavad Kalarannas Tuleahvi aasta alguse puhul peo, kus lõkkega saadetakse ära ka põhjatallinlastele palju rõõmu toonud jõulukuused.

Lavakogemuse saanud kuused tuuaksegi nüüd Kalaranda, kus pühapäeval, 7. veebruaril toimub linnarahvale Tuleahvi aasta avamispidu. Põlema pannakse suur kuuselõke, toimub ka workshopi käigus valmiva ahviskulptuuri põletamine, esineb tuletantsu trupp Flameous. Tuleahvi aasta alguse ametlik klubi on kohvik Klaus, mis valmistab peoks soojendava erimenüü nii suurtele kui ka väikestele.

 

 

 


Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.