"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kumu kunstimuuseum tähistab 17. veebruaril oma kümnendat sünnipäeva (0)
10. veebruar 2016
Scanpix

Kolmapäeval, 17. veebruaril avatakse Kumu kunstimuuseum külastajatele juba kell 7 hommikul. Kõik huvilised saavad kuni kella 11-ni tulla tasuta vaatama nii uut, just sel päeval avatavat 4. korruse püsiekspositsiooni kui ka kõiki teisi näitusi. 

Külastajatele on ette valmistatud tihe sünnipäevaprogramm, mis pakub huvilistele erinevate näituste tutvustusi nii eesti kui ka vene keeles.
Ühtlasi toimub Anu Allase kuraatoriekskursioon uuel püsiekspositsioonil “Konfliktid ja kohandumised. Nõukogude aja Eesti kunst (1940–1991)”.

“Üks Kumu kunstimuuseumi lähiajalisi ülesandeid seisneb näitusel välja pandud traditsioonilise kunsti ja selle kogemisele kaasaaitavate virtuaalsete vahendite tasakaalustatud suhte leidmises. Oleme ju ühtaegu eesti kunstiajaloo varamu ja nüüdisaegse kunstimaastikuga aktiivselt töötav institutsioon. Esimese uuendusliku nägemuse pakume välja juba selleks sünnipäevaks avaneva nõukogude kunsti ekspositsiooniga, oodates huviga vaatajate reaktsiooni,” sõnab uue püsiekspositsiooni kohta Kumu kunstimuuseumi direktor Anu Liivak.

Kindlasti tasub kasutada viimast võimalust näha Ants Laikmaa suurt isikunäitust “Vigala ja Capri” – 17. veebruar ongi näituse viimane avatud päev.

Lapsi ja noori ootab muuseumitund “Islandi muinasjutt”, kus räägitakse muistseid lugusid ja meisterdatakse koos, tutvudes samal ajal islandi kaasaegse kunsti näitusega.

Samuti on sünnipäeva puhul varahommikust avatud Kumu muuseumipood, kus kogu päeva vältel on Eesti Kunstimuuseumi trükistele soodustus 40% ja esimest päeva on müügil uus, Kumu sünnipäevale pühendatud tootesari. Lisaks kehtivad 12 – 21. veebruaril sooduspakkumised Kumu klubikaardile.

Kumu sünnipäeva täpsema ajakava leiab siit.

07.00–11.00 on sissepääs Kumu kunstimuuseumisse tasuta, alates kella 11.00 sooduspiletiga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.