"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Maalilise Käsmu rannale ehitatav sadam on külaelanikud tülli ajanud (1)
12. veebruar 2016
TallinnaTV

Vihula valla juhtkond tahab maalilisele Käsmu rannale ehitada kaasaegset paadisadamat. Algatamisel on juba detailplaneering, kuid iseenesest tore plaan on külaelanikud omavahel tülli ajanud.

Osa külaelanikke väidab, et sadama ehitamise taga on mõjukas ärimees Heiti Hääl ning tema perekond. Väidetavalt on Hääl maksnud sadama projekti vedavale MTÜ-le suuri summasid. Nende külaelanike arvates tahavad tegelikult just perekond Hääl ja veel mõned tulevase sadama naabrid ehitada riigi raha eest oma erajahtidele sadamat.

“Meil on 120 perekonda või 120 maja. 98 inimest on arvanud, et see (sadam) ei sobi. Sadam ignoreeriks kõiki Eesti vabariigi seadusi – muinsuskaitse-, keskkonnakaitse-, isegi majandusseadusi, sest see (sadam) ei ole majanduslikult tasuv. Meri otsustab, kuhu saab sadamat ehitada ja kuhu ei saa,” rääkis Käsmu meremuuseumi juht Aarne Vaik Tallinna TV uudistesaates.

Vihula vallavanem Annes Naan ei nõustu sellega, et sadamaehituse plaani taga on perekond Hääl. “Need on lihtsalt inimesed, kes tahavad selle sadama ära teha. Vald on sellest olnud samamoodi huvitatud,” ütles vallavanem. “Ta on meie partner selles mõttes, et me võiksime pakkuda seda ükskõik kellele, aga arengukavas on kirjas, et see peab olema MTÜ Käsmu Majaka Sadam. Lähtusime lihtsast põhimõttest, et kui arengukavas on nii ette nähtud, siis las nad teevad. Et MTÜs on liige ka Heiti Hääl ja ta on sadama suhtes aktiivne, pole minu arvates mingi probleem. Ma näen, et on olemas inimene, kes seda asja vedada jaksab. Vald ei jõua kõigi asjadega tegeleda.”

Kohalik elaniku Küllike Nammi arvates pole tegelikult mingit probleemi olemas. “Meil omavahel ei ole absoluutselt mitte midagi. Meil ei ole mingeid probleeme,” väitis Namm. “Ma arvan, et see on selle teema väga kitsas käsitlus. Siin on isikute vaheline probleem.”

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Sass
14. veebr. 2020 14:16
Hääletusaktiivsusega 67% ja pooldas kohale tulnud 96 Käsmu inimesest 66 sadamat! https://virumaateataja.postimees.ee/4406295/rahvakusitlus-selgitas-kasmukate-meelsuse-kulaelanikud-utlesid-sadamale-jah