"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kracht: valitsus tegeleb mikroettevõtete väljasuretamisega! (0)
14. veebruar 2016
Scanpix

"Näeme ettevõtlusskaalalt, kuidas Swedbank on aastaid auhindu saanud. Mille arvelt?“ küsis Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni president Kersti Kracht.

Krahct rääkis Tallinna TV uudistesaates, et mikro- ja väikeettevõtteid pangad tegelikult ju ei finantseeri.
 
“Analüütikud on öelnud, et pangal on ükskõik, kas ta annab välja 20 000 või 20 miljonit. Töö selleks on panga jaoks üks. Ometi püüavad täna kõik Eestis olevad kommertspangad suuri ettevõtteid, selles käib omavaheline konkurents. Mikroettevõtted on aga jäänud täiesti vaeslapse rolli.“
 
Kracht rõhutas, et 600 inimese koondamine PKC Eesti tehases Keilas või koondamised Ida-Virumaal pole tingitud meie halvast ilmast, vaid sellest, et ettevõtete käibevahenditest suur osa kulub tööjõu maksudele. Seega peab valitsus tööjõumaksud ümbervaatama. „Peaksime Eestis kaotama nn sotsiaalmaksu põranda ja miinimupalk peaks olema tulumaksuvaba. Sel juhul olukord tööjõuturul ka väga palju muutuks,“ märkis Kracht.
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.