"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna Linnateater jagas juubelipeol kolleegipreemiaid (0)
14. veebruar 2016
Siim Vahur

Eile tähistas Tallinna Linnateater oma 50. sünnipäeva ning jagas ka tunnustust möödunud aasta parimatele tegijatele ja tegudele. Välja anti kolleegi-, publiku- ja sponsorite preemiad.

Kolleegipreemiad jagunesid järgmiselt: parimaks lavastuseks tunnistati „Kurbus ja rõõm kaelkirjakute elus“ Diana Leesalult. Parima lavakujunduse preemia sai Vladimir Anšon töö eest lavastuses „Tagasitulek isa juurde“. Parima lavastust toetava kujunduse eest tunnustasid kolleegid Emil Kallast „Melujanu“ ja „Tagasitulek isa juurde“ valguskujunduste eest. 
 
Parima meesosatäitjana tunnustasid kolleegid seekord külalisnäitleja Lembit Ulfsaki (Eesti Draamateater) Tagasitulija rolli eest lavastuses „Tagasitulek isa juurde“. Parima naisosatäitjapreemia noppis Hele Kõrve Kaelkirjaku rolli eest lavastuses „Kurbus ja rõõm kaelkirjakute elus“. 
 
Viimatinimetatud lavastuse erinevad rollid tõid parima meeskõrvalosatäitja preemia Priit Piusile. Parimaks naiskõrvalosatäitjaks hinnati Epp Eespäev Ema rolli eest „Sügise unenäos“ ja Proua Klaudi rolli eest lavastuses „Tagasitulek isa juurde“.  
 
Parimaks lavastusala töötajaks pidasid kolleegid vanemrekvisiitor Terje Kessel-Otsat,parimaks maja töötajaks aga trupijuht Triinu Sillastet.
 
Eripreemiaga soovisid Linnateatri töötajad tunnustada Kalju Orrot Teatrisõprade klubis toimuvate juubelisündmuste vedamise, alatise ajaloo talletamise ning kõiges kaasamõtlemise eest.  
 
Lisaks kolleegipreemiatele, mis selgitatakse välja majasisese hääletuse kaudu, annab preemiad parimatele maja töötajatele ja näitlejatele välja ka teatri juhtkond. Juhtkonna näitlejapreemiaantakse möödunud aasta jooksul kõige rohkem etendusi andnud nais- ja meesnäitlejale. Enim etendusi andnud meesnäitlejaks osutus Argo Aadli, naisnäitlejaks Maiken Schmidt. Linnateatri juhtkonna preemiaga parimatele maja töötajatele  tunnustati publikuteenindaja Anneli Meisterit ning autojuht Märt Keerutajat.
 
Hea traditsiooni kohaselt sai oma lemmiknäitleja valida nii internetihääletuse kui paberankeetide kaudu ka Linnateatri publik. Seekord osutus publikupreemia saajaks Indrek Ojari. 
 
Indrek Ojari pälvis ka Linnateatri sponsorite tunnustuse – ta pälvis nii ESPAKi kui Eesti Päevalehe preemia. Nordeconi preemia pälvis koristaja Ly Kustavus. 
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.