"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinlased tähistavad riigi sünnipäeva aktuste ja kontsertidega (0)
21. veebruar 2016
Scanpix

Tallinlased tähistavad järgmisel nädalal Eesti Vabariigi sünnipäeva traditsiooniliselt kontsertide ja aktustega.

Vabadussõjas langenud õpetajate ja õpilaste monumendi juures reaalkooli kõrval toimub 23. veebruaril kell 9 Eesti Vabariigi 98. aastapäevale pühendatud kolme Tallinna kesklinna kooli korraldatav ühistseremoonia.

Traditsioon taaselustati 1998. aastal Eesti Vabariigi 80. aastapäeval, tseremoonia läbiviimises osalevad kolm Vabadussõjast osa võtnud ja praegu Tallinnas tegutsevat kooli – Gustav Adolfi Gümnaasium, Jakob Westholmi Gümnaasium ja Tallinna Reaalkool. Tallinna linna esindab tervituskõnega abilinnapea Mihhail Kõlvart, kes asetab mälestusmärgi jalamile pärja.

Mustpeade maja valges saalis tähistatakse Eesti Vabariigi sünnipäeva 24. veebruari hommikupoolikul kahe tasuta kontserdiga – kell 10 esineb Kaitseliidu Tallinna maleva orkester, mille dirigendid on Kalev Kütaru ja Jaak Karlis. Kavas on Eesti puhkpillimuusika klassika ja meloodiaid kogu maailmast. Kell 11 esineb Tallinna Kammerkoor dirigent Aivar Leštšinski juhtimisel ning kavas Eesti autorite teosed, vanamuusikat ja Lääne-Euroopa klassikute lauluvara.

Jüriöö pargis toimub pidulik tseremoonia, kus osalevad sõjaväe, riigi ja kohaliku omavalitsuse esindajad. Üritus algab kell 15 vabaduselõkke süütamise ja ilutulestikuga.

Kell 15 annab Nõmme kultuurikeskuses tasuta kontserdi Tallinna Poistekoor Lydia ja Tomi Rahula juhatusel. Mustamäe kultuurikeskuses Kaja toimub aga pidulik kutsetega kontsertaktus “Eesti Vabariik 98” juba esmaspäeval, 22. veebruaril kell 18. Esineb ansambel Kaunimate Aastate Vennaskond.

Eesti Vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril, on aga kõik oodatud Stroomi randa kell 19 algavast ilutulestikust osa saama.

Lasnamäe linnaosavalitsus kutsub vabariigi aastapäeva puhul 23. veebruaril kell 18 Lindakivi kultuurikeskusse pidulikule kontserdile “Opereti lummuses”. Esinevad sopran Margit Saulep ja tenor Urmas Põldmäe. Kontsertmeister on Ülla Milistfer. Sissepääs on tasuta.

Kristiine linnaosa Eesti Vabariigi 98. aastapäeva kontsert toimub esmaspäeval, 22. veebruar kell 18, kui Tallinna tööstushariduskeskuse saalis esinevad Jaan Sööt ja Tõnu Timm. Kontserdile paneb punkti kohvilaud.

Haabersti vaba aja keskuses toimub 25. veebruaril kell 18 vabariigi 98. aastapäevale pühendatud pidulik aktus, kus jagatakse välja ka tunnustusauhinnad haridus- ja noorsootöötajatele.

Haabersti sotsiaalkeskuses tähistatakse aastapäeva teisipäeval, 23. veebruaril kell 12 kontserdiga, kus esineb meesansambel “Vikero” Paul Ruudi juhatamisel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.