"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Guido: pension võiks meil suurem olla (3)
24. veebruar 2016
Urmas Kaldmaa

Pealinn rääkis tänaval Eesti inimestega ja küsis, milline on nende unistuste Eesti Vabariik ja kuivõrd tegelikkus sellele unistusele vastab. "Olen võidelnud kohaliku bürokraatiaga, nüüd sain veel haiguse ka kaela. Käed värisevad, magada ei saa," ütles restorani administraator Guido (64). 

“Ega meie valitsuselgi ole kõik korras, aga üldiselt ei ole meie riigil laias laastus viga. Roosamannat pole kusagil, meil ka mitte. Pension võiks meil suurem olla. Eesti inimesed on natukene ahnemaks muutunud, või isegi mitte ainult natukene. Üürin tuba, enne sain 150 euroga kuus, nüüd tahab omanik 400. Kui pension on 390, siis … Ja ega ainult meil nii pole. Öösel ma ei maga, vaatan telekat, sellepärast näen oma silmaga, mis maailmas toimub,” kurtis Guido.

“Maailm on läinud natukene ärevaks. Oht on Eestile kindlasti olemas. Kunagi ei tea, mis kusagil võib plahvatada. Ma ei usu, et väljaränne Eestile eriline oht oleks. See kõik on riigis kinni, riik peab hoidma oma inimesi siin. Ma hästi ei usu, et siin lähemas tulevikus midagi paremaks läheks. Eestil ei ole nii palju ressursse,” lisas ta.

 

Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Oo jaa
24. veebr. 2016 22:32
Seni, kui see valitsus on võimul läheb kõik aina hullemaks.
Ei maksa väga palju kah nõuda
24. veebr. 2016 14:58
Näe Kreekas tahetakse keskmist penssi hoopis kahandada 1830-lt 1300 Euroni!
OMG
26. veebr. 2016 07:25
Ära võrdle võrreldamatut.