"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kurjategijad smugeldavad Inglismaale postiga tulirelvi: politsei kardab Pariisi rünnaku kordumist (1)
29. veebruar 2016
Scanpix

Üha sagedamini avastatakse Inglismaale saabuvatest postisaadetistest illegaalseid tulirelvi. Kohaliku politsei tulirelvaeksperdi sõnul võib see olla märgiks, et Suurbritannias plaanitakse Pariisi terrorirünnaku kordamist.

West Midlandsi politseiprefektuuri peakonstaabel ja riikliku tulirelvakontrolli juht Dave Thomson ütles, et politsei ei pruugi praeguste vahenditega “hambuni relvastatud” terroristidest ilma kõrvalise abita jagu saada, vahendas Independent.

Thomsoni hinnangul on vaja politsei relvastatust märkimisväärselt suurendada, et potentsiaalsete ohtudega hakkama saada.

Kuna Suurbritannia on saareriik, on kurjategijatel olnud eelnevalt raskem sinna illegaalselt tulirelvi smugeldada kui paljudesse teistesse Euroopa riikidesse.

“Näiteks kuus-seitse aastat tagasi oleksime näinud inimesi Doveri sadamas kontrollides maksimaalselt kümmet Baikalit (teatud tüüpi tulirelv), mis on autodesse ära peidetud. See nähtus on nüüd vähenenud,” märkis Thomson. “Üha tihedamini näeme aga relvade üksikpakenditena postiga saatmist. Lisaks saadetakse mõnikord relvad ka osadeks lammutatult, nii et iga komponent on eraldi pakis.”

Tavaliselt müüvad smugeldajad relvi tavakurjategijatele ja narkojõukudele, kuid Thomsoni sõnul võib üha sagenev smugeldamine olla märgiks, et nüüd on klientuuri hulka lisandunud ka terroristid. “Me ei saa end kaitsta vaid sellega, et loodame, et tulirelvadega kurjategijatel on head kavatsused,” lausus ta.

“Kui tavaliselt saame me tulirelvadega lihtkurjategijad kontrolli alla tänu sellele, et oleme paremini treenitud ja suuremate oskustega ning tihti ei julge nad ka meie pihta tulistada, siis Pariisi-tüüpi stsenaariumi kordumises ei pruugi ainult treenimisest piisata,” nentis Thomson.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

õudne
29. veebr. 2016 11:22
aga kui raske on postimajas tuvastada, ka tegemist onrelvadega???