"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Suurel teatrite päeval saab põneva teatrimaailmaga tutvust teha (0)
01. märts 2016
Scanpix

Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum tähistab alanud teatrikuud erinevate sündmustega. 5. märtsil kell 11–16 toimub "Suur teatrite päev", mil muuseum on pungil täis erinevaid teatreid ja tegevusi. 

Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum tähistab alanud teatrikuud erinevate sündmustega. 5. märtsil kell 11–16 toimub “Suur teatrite päev”, mil muuseum on pungil täis erinevaid teatreid ja tegevusi. 10. märtsil kell 18 esitab näitleja Lauri Kaldoja Särevi Teatritoas luuleõhtute sarja “Pajats või poeet” raames luulekava „Panoptikon“. 30. märtsil kell 16 toimub rahvusvahelise teatripäevaga haakuv kohtumisõhtu, kuhu sel korral on aukülalisteks kutsutud teatrikriitikud.

“Teatrikuu muuseumis on kui kontsentratsioon kõigest teatriga seonduvast – tähelepanu all on dramaturgia, näitekirjanikud, nuku-, sõna- ja klouniteatri näitlejad, improvisatsioon, grimm, lavavõitlus ning tagatipuks kriitika. Põnevaid teemasid ja tegevusi leidub nii lastele kui täiskasvanuile, nii teatrihuvilistele kui ka tavakülastajaile,” tõdeb muuseumi teatriosakonna juhataja Kirsten Simmo.

Suurel teatrite päeval saab osa võtta VAT teatri lavavõitluse töötoast või õppida NO99 grimeerija Gristina Pahmanni käe all põnevaid eriefekte tegema. Butafooriat tutvustab lähemalt Tallinna Linnateatri butafoor Grete Saluste ning kirjandushuvilistele on terve tuba, kus saab näidendit ette lugeda lugemiskoer Steffile ja kus toimetab Eesti Draamateater. Jaa !mprogrupi juht Rahel Otsa viib läbi improvisatsiooni töötoa ja avatud on ka Tammsaare ja Vilde muuseumide kirjandussalong. Kell 14 toimub kohtumine NUKU näitleja, lavastaja ja kunstilise juhi Taavi Tõnissoni perega, kellega koos avastatakse muuseumi kõige põnevamaid pille ning mängitakse pillibingot. Päeva juhib kloun Pann ehk Aita Vaher.

“Pajatsi või poeedi” sarja luulekava esitaja, näitleja ja helikujundaja Lauri Kaldoja lõpetas 2010. aastal Lavakooli XXIV lennu. Eelmise aasta detsembris ilmus Lauri Kaldoja esimene luulekogu „Panoptikon“, mis valiti Rahvusraamatukogu žürii poolt 25 kauneima Eesti raamatu hulka. “Panoptikon” asetab nii lugeja kui autori ühtaegu nii vaatleja kui vaadeldava positsiooni, jättes lahtiseks, millal ja kes keda parasjagu jälgib, tegeledes ühtaegu nii inimese sise- kui välisruumiga.”

Teatrikriitikute kohtumisõhtul on põhiteemaks kriitikuameti võlud ja vaevad, kuid kindlasti ei jää tähelepanuta ka selleaastased teatripreemiad. Tule ja kuula, mida arvavad kriitikud žürii poolt tehtud laureaatide valikust ja ütle oma publikusõna!

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.