"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Valitsus võtab Andmevarast müügieelselt miljon eurot dividende (0)
03. märts 2016
Scanpix

Valitsus otsustas neljapäeval võtta müügiootel olevast riigifirmast Andmevara miljon eurot dividende.

 

Valitsus kinnitas AS Andmevara dividendideks 2016. aastal üks miljon eurot. Võrreldes teiste riigi osalusega äriühingute dividendisummadest otsustati AS Andmevara dividendisumma eraldi seoses äriühingu aktsiate müügiprotsessiga, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo. AS Andmevara aktsiate müügi pakkumistähtaeg on 9. märts, vahendas BNS.

Võimalikele pakkujatele on büroo teatel vaja luua selgus, kui palju maksab ettevõte riigile dividende enne võimalikku omanikuvahetust. Sellest sõltub hind, mida ettevõtte aktsiate eest pakutakse.

Siseministeerium kuulutas veebruari teises pooles välja avaliku enampakkumise riigile kuuluva äriühingu AS Andmevara aktsiate müügiks, 31 956 aktsia alghind on 848 500 eurot.

Andmevara on 19. septembril 1997. aastal asutatud aktsiaselts, mis pakub registrite, andmebaaside ja infosüsteemide pidamise, arendamise, majutamise ning rakendustarkvara hoolduse ja klienditoe osutamise teenust.

Möödunud aastal oli Andmevara müügitulu 3,2 miljonit eurot ja puhaskasum 362 000 eurot, millest tulenevalt dividendide kogusummast 638 000 eurot makstakse eelmiste perioodide kasumite arvelt. Möödunud aastal maksis AS Andmevara riigile dividende 550 000 eurot.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.