"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Bastionikäikudes meenutatakse pommitamise aastapäeva (0)
07. märts 2016
Scanpix

Muuseum Kiek in de Kök ja Bastionikäigud kutsub teemaekskursioonidele "Tallinna suurpommitamine ning varjendid Harjuvärava mäe all".

9. – 10. märtsil 2016 möödub 72 aastat Tallinna tabanud massiivsest õhurünnakust, mille II maailmasõja päevil korraldas Saksa vägede poolt okupeeritud linnale nõukogude lennuvägi. Rünnak tõi endaga kaasa enneolematuid purustusi, muutes jäädavalt linna nägu ja tuhandete linlaste elu. Hävis 1/3 Eesti pealinnast ning hukkus vähemalt 554 inimest. Sellel hirmuööl leidis tuhatkond tallinlast pommide eest kaitset varjendiks kohandatud Ingeri bastioni käikudes ehk Harjuvärava mäe all.

Temaatiline ekskursioon sõjaaegsetesse varjenditesse viib külastajad ajas tagasi ning vahendab kaasaegsete mälestusi. Ekskursioonid algavad Kiek in de Kökist (Komandandi tee 2) kolmapäeval  9. märtsil kell 17.00 ja 17.30, osalemine muuseumipiletiga. Palume eelnevalt registreeruda tel. 6 44 66 86 või meiliaadressil kok@linnamuuseum.ee. Kohtade arv on piiratud!

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.