"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Naistepäev üllatab Mait Maltise ja Boris Lehtlaanega (0)
08. märts 2016

"Karl Madis peaks saama erilise autasu, sest tal on nii eriline tämber. On suur kingitus saada lavale sellise ansambliga nagu Karavan – seal on koos supervennad," kiitis ühisel naistepäevakontserdil üles astuv Boris Lehtlaan oma lavakaaslast.

Seoses naistepäevaga toimub üle Tallinna mitmeid kontserte ja muid üritusi. Salme kultuurikeskuses astuvad näiteks neljapäeval naistepäeva galakontserdil “Laululilled” üles Boris Lehtlaan, Mait Maltis, Karl Madis, Artjom Savitski ja ansambel Karavan. “Naiste lemmikud on nad eluaeg olnud,” põhjendas kontserdikorraldaja Vello Tellissaar artistide valikut. “Artjom Savitski võtsin ka juurde. Ma arvan, et naistepäevaks nad sobivad.”

Viimasel ajal üsna harva suurema publiku ees esinev Boris Lehtlaan ütles, et nii tema kui ka teised artistid laulavad sellel kontserdil naistest ja naistele. “Mingit rataslaeva laulu ei tule,” mainis Lehtlaan. “Teeme naistega seotud lugusid, laulame kaunimaid viise. Üldiselt ma ei taha end enam eriti näidata, sest ma ei ole enam selles eas ja pärast kontserti on telefon kogu aeg punane. Naistepäev on aga naistepäev. Nõustusin ka sellepärast, et kui on nii hea kamp koos, siis peab raudselt minema.”

Eesti heliloojate tööd

Lehtlaan kiitis, kui hästi Karl Madis laulab. “Ta peaks saama mingi erilise autasu, sest tal on nii eriline tämber,” märkis Lehtlaan. “Ja kui soliidne ta alati välja näeb! Maltis on praegu parimas vormis, kuidas teda mitte esinema lasta? On suur kingitus ja au saada lavale sellise ansambliga nagu Karavan – seal on koos supervennad.”

Kui Salme kultuurikeskuse kontsert toimub kaks päeva pärast tegelikku naistepäeva, siis Rahvusooper Estonia naistepäevakontsert Tallinna raekojas leiab aset päris õigel päeval, 8. märtsil kell 19.

“Kaunil varakevadisel päeval soojendavad südant klassikalised meloodiad rahvusooperi koori solistide esituses,” seisab Estonia kodulehel.
Esinevad Roman Chervinko, Rachel Dyson, Triin Ella, Ludmilla Kõrts, Maria Leppoja, Danna Malõško, Ivo Onton, Valetina Taluma, Kristiina Under, Aule Urb, Olga Zaitseva, klaveril Ashot Drnayan-Babrouski. Esitamisele tulevad meloodiad maailmamuusika varasalvest, näiteks Mozarti ooperist “Figaro pulm”, Bizet’ ooperist “Carmen” jt. Kuulda saab ka katkendeid eesti heliloojate teostest, näiteks Villem Kapi ooperist “Lembitu”.

Tasuta kontserdid Lindakivis

Rahvusooper Estonia avalike suhete ja turundusteenistuse juhi Ülla Veergi sõnul on see iga-aastane traditsiooniline kontsert olnud alati rahva hulgas väga populaarne ja kõik 120 kohta müüakse välja juba varakult. Ka sel aastal said eelmüügist piletid kiiresti otsa, kuid neid saab hankida veel enne kontserdi algust kohapeal. “See on alati olnud tuju loov ja väga meeleolukas kontsert, mis sobib just naistepäeva,” mainis Veerg.

8. ja 9. märtsil toimuvad naistepäevakontserdid ka Lasnamäel Lindakivi kultuurikeskuses. Need kontserdid on tasuta. Lasnamäe linnaosa valitsus lubas, et kahel kontserdil võib kuulata muusikat igale maitsele. 8. märtsi kontserdil “Lilled sinule” esinevad Nikolai Shvets karmoškal, tantsustuudio Terpshicore, laste laulustuudio Nupukesed, noorteteater Art-Grotesk, Tai-Chi klubi, mustlastantsuansambel AL Sol. 9. märtsi kontserdil “Maagiline muusikaõhtu” on kavas Chopini looming ning romantilised eesti- ja venekeelsed laulud kitarri saatel.
———————-

 

Vanalinnas põnev ekskursioon “Neitsitorni naised – pühakud ja patused”

 • 8. märtsil kell 19 toimub raekojas Rahvusooper Estonia naistepäevakontsert, esinevad koorisolistid. Piletid eelmüügist välja müüdud, kohapeal tuleb piletite olemasolul maksta 15 eurot.
   
 • 8. märtsil kell 18 toimub Lindakivi kultuurikeskuses tasuta naistepäevakontsert “Lilled sinule”.
   
 • 8. märtsil toimuvad Neitsitornis ekskursioonid “Neitsitorni naised – pühakud ja patused”. Kell 12 ja 14 on eesti- ja kell 16 venekeelne ekskursioon. Pilet koos naistepäeva tervitusjoogiga 4,50 eurot, soodushind pensionäridele ja (üli-)õpilastele 3 eurot. Kohtade arv on piiratud, palume eelregistreerida tel 601 2751 või e-kirjaga aadressil neitsitorn@linnamuuseum.ee
   
 • 9. märtsil kell 18 Lindakivi kultuurikeskuses naistepäevakontsert “Maagiline muusikaõhtu”. Sissepääs tasuta.
   
 • 10. märtsil kell 19 Salme kultuurikeskuses naistepäevakontsert “Laululilled”. Piletid hinnaga 13,50-19,50 eurot müügil Piletilevis ja Statoili jaamades. Info tel 505 9625
   
 • Kadrioru lastemuuseumis Miiamilla toimub 8.-13. märtsini tüdrukute nädal, mille raames meisterdatakse iga päev algusega kell 13.30 väikesi kingitusi tüdrukutele ja naistele.
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.