"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Suri Kumu direktor Anu Liivak (0)
11. märts 2016
Scanpix

Eesti Kunstimuuseum on kaotanud oma suurepärase kolleegi, hea sõbra ja professionaalse direktori. Raske haiguse tagajärjel lahkus eile meie hulgast Kumu kunstimuuseumi direktor Anu Liivak (62).

Anu töötas Eesti Kunstimuuseumis 2009. aasta algusest alates. Kutsusin ta muuseumisse Soomest, Retretti kunstikeskuse juhataja ametikohalt, kus ta oli töötanud alates 2002. aastast, kirjutab Sirje Helme, Eesti kunstimuuseumi peadirektor Postimehes.

Anu Liivakust kujuneski tugev juht, kes väga hästi tajus Kumu kunstimuuseumi rolli kaasaegse kunsti väljal. 

Anu Liivaku professionaalset silma ja otsustusvõimet vajati ka väljaspool muuseumi, ta oli pikka aega Kultuurkapitali kujutava ja rakenduskunsti sihtkapitali esimees, mitme komisjoni liige. Anu Liivakule omistati Valgetähe IV klassi teenetemärk 2006. aastal.

Suurte teadmistega, rõõmsameelne, sportlik, otsekohese ütlemisviisiga Anu – sellisena jääb ta meelde kolleegide mälestusse.


Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.