"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Esietendus Tätte "Sild", kus on hästi palju armastust ja selle puudumist (0)
18. märts 2016
Polygon

Polygoni teatrikooli black box'is esietendus 18. märtsil Jaan Tätte näidend "Sild", kus näidatakse elamise olulisust. Tegu on täiskasvanute rühma "30+" esimese avaliku ülesastumisega. Lavastajaks on Tamur Tohver.

Täiskasvanute rühm loodi Polygoni teatrikooli juurde 2 aastat tagasi ja täna toovad nad välja oma esimese lavastuse. “30+” trupi puhul on tegemist täiskasvanutega, kes on end põhitegemiste kõrvalt pühendanud teatrikunstile ja selle õppimisele.

“”Sild” on lugu, mis räägib olulistest asjadest. Sild on paljutähenduslik asi. Sild viib üle vee, viib teisele poole, viib ühe inimese juurest teise juurde,” selgitab lavastaja Tamur Tohver, miks valiti just see näidend. 

Jaan Tätte “Sild” räägib ennekõike elu elamise olulisusest, tüdrukust, kes on pealtnäha habras, aga seemiselt tugev. On poiss, kes istub ja kuulab. On teadmatus ja lõpmata pikk ootamine. On hästi palju armastust. Või selle puudumist või püüdu seda mõista.

Puhas ilu ja armastus ning elamata jäänud elu versus teise vaatuse teispoolsus – toonela, kuhu jõudnud inimesed ei osanud ei ilusalt vananeda ega üksteist armastada. Toonela, mitte just ilmtingimata mütoloogilises tähenduses. Kellele naiivne, kellele südamlik ja hingeminev vastandus. Ühel pool särav, õitsele puhkev elu algus ja teisel pool kamp toonelaelanikke, kes justkui tahaksid, et Leele nende juurde tuleks, ja samas loodavad, et sellel neiul õnnestub elada oma elu ja kogeda armastust, millest nemad olid ennast õigel ajal ilma jätnud. 

Lavastaja Tamur Tohver, kaasjuhendaja Karin Rask. Kunstiline kujundus ja valgus Aleksaner Erstu, Muusikaline kujundus: Anastassia Popova ja Tanel Viita. Mängivad: Liisi Aomets, Jane Lauter, Anu Randmaa, Katrin Sõelsepp, Maria Kivistik, Anastassia Popova, Kaia Kattai, Siret Klaar, Heidi Rajang, Lissi Trull, Rauno Einula, Ragnar Kopli, Viljo Naar, Tanel Viita, Randar Jõesaar, Lauri Vasko, Martin Kork.

Etendusest lähemalt www.poly.ee/sild

Esietendus toimus 18. märtsil. Tänavu kevadel antakse kokku ainult 4 etendust, 18., 19., märtsil ja 6., 7. aprillil. Pileti hind on alates 5 eurost ja piletid on saadaval piiratud kogustes www.poly.ee/kava, Piletilevi müügipunktides üle Eesti ning vabade kohtade olemasolul tund enne etenduse algust kohapealt. 

Polygoni teatrikool on kutseline teatrikunsti ja -hariduse keskus, mis asutati 2008. aastal. Täna oleme kasvanud Eesti suurimaks teatrikooliks, kokku õpib Tallinna ja Tartu rühmades üle 200 õpilase, algklassidest kuni täiskasvanute rühmani “30+”.

Teatrikoolist lähemalt www.poly.ee/kool.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.