"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kristiina Ojuland: islamisõda on alanud, ohu eitamine on poliitiliselt vastutustundetu ja kuritegelik (5)
23. märts 2016
Scanpix

"Nad lihtsalt ründavad Euroopat, nad ründavad kristlust, nad ründavad läänelike kultuuriväärtusi ja põhiväärtusi ja vabadusi, sest see on islamisõda, see on džihaad. Selle eitamine on poliitiliselt täiesti vastutustundetu ja kuritegelik," lausus endine välisminister Kristiina Ojuland.

Europarlamendi saadikus Kristiina Ojulandis, kes sai Brüsseli veretööst teada Itaalias, tekitas rünnak vastakaid tundeid. “Igal eurooplasel on sellist uudist väga raske vastu võtta ja kui ma olin seda uudist hommikul lugenud, siis viie minuti pärast lendasid mul pea kohalt ka sõjalennukid madallennul üle. Tõenäoliselt seati ka Itaalias teatud asju valmisolekusse,” nentis Ojuland Tallinna TV saates “Täna maailmas”.

Brüsselit on nimetatud ka Euroopa turvalisimaks linnaks. Wilne võigas rünnak tõestas, et turvalisus on vaid näiline. Kokku kaotas nii lennujaamas, kui metroos toimunud plahvatustes elu 34, vigastada sai rohkem kui 230 inimest.

“Eks paljud inimesed käivad endiselt ringi silmaklappidega. See peavoolu mõtteviis – neomarksistlik türannia – püüab inimeste tähelepanu ohtudest kõrvale juhtida, selle asemel, et võtta kasutusele julgeolekumeetmed – panna piirid kinni ja saata tagasi need massid, kes on tulnud,” lausus Ojuland.

“Nad lihtsalt ründavad Euroopat, nad ründavad kristlust, nad ründavad läänelike kultuuriväärtusi ja põhiväärtusi ja vabadusi, sest see on islamisõda, see on džihaad. Ja kui keegi seda veel täna tahab eitada, siis ma ütlen, et see on poliitiliselt täiesti vastutustundetu ja kuritegelik.”

Kommentaarid (5)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

andres.kytt
23. märts 2016 21:39
Just nii-see on kuritegu iga kodaniku suhtes. Poliitiline eksimus on kuritegu nagu eestis on häbiväärselt kõrge alal hoitud elanike arv-kes ei saa tervislikku elu kätte nii elamise pinnalt kui ka tööpuudus mis sunnib odavtööjõuna mitmel kohal töötama-ning see on tervisele kahjulik ehk ettekavandatud kuritegu valitsuste poolt- Inimene peab saama tervisliku elamisviisi olenemata riigi rahast-see ei anna õigust manipuleerida kodanikke sünnitama lapsi-mingi toetuste ajutise suurendamisega kui seda saab seaduslikult ka tagasi võtta-jättes hätta iga hing. Mis on inimõigus tänases riigis,,eestis,,-meil käib rahva orjus-inimesed töötavad poolelti tasuta-ehk pool aasta palk on riigikassas kuid samas miinimumpalk ei taga ka vajalikku elatustaset-mille tõttu inimmassid kannatavad ebaausa ja ebatõhusate juhtimissüsteemide pärast. Riigikodanikul olgu sissetulek majanduslikult rahulik-mitte orjastus-millele sihi meie endi poliitüksus-kes ometigi ei arvesta ka rahva soovidega-astudes üle kodanike õigustest
ibnuno
23. märts 2016 19:17
KRistiina oled oma üleskutsega lootusetult hiljaks jäänud.. sõda kuulutati avalikult euroopa vastu välja juba möödunud aasta novembris Pariisis.. see mis nüüd oli on järelt noppimine ja neid tuleb veel palju.. niikaua , kui pole tagasi vidud kõiki euroopasse sisse lastud tundmatu taustaga islamiste ja kindlaks tehtud neid tolkaenid kes siinsamas euroopas on ära radikaliseerunud.. ainult et kasuahnetel kinnimakstud poliitikutel pole niipalju vaatevälja, et sellest aru saaada juudi seeklid kõlisevad ju ääretult armsalt ja paljulubavalt
Nele
23. märts 2016 09:56
Mida me heastame? Euroopas olevatest terroristidest tuleks kõigepealt ikka lahti saada ju, need vennad ei lõpeta enne, kui on surnud.
oPossum
23. märts 2016 10:34
Kui ei tehta lõppu uute terroristide pealekasvule, siis jäädki neist lahti saama, kuni lõpuks ise surnud oled. Siin olekski aga abi selle kurja heastamisest, mida eurooplased aastasadade jooksul mujal maailmas korda on saatnud. Kui inimene tunneb end oma kodus hästi ei lähe ta naljalt kuhugi teise maailma otsa terroristiks. Aga kui see kodu on eurooplaste poolt ühel või teisel moel paljaks röövitud, inimesed jaga ja valitse poliitika tulemusel üksteise vastu ässitatud tuleb meil paratamatult üha enam globaliseeruvas maailmas ka selle kibedaid vilju maitsta vähemalt seni, kuni jätkame tänaste juhtide valimist endi etteotsa, kelle jaoks on esikohal pigem suurfirmade ja rahastajate kasumid kui miski muu ja kellelt kuuleb ja näeb heal juhul vaid tühja sõnamulinat ning mingit väheproduktiivset asendustegevust.
oPossum
23. märts 2016 09:42
Endise välisministrina ja ilmselt ka muidu välispoliitika huvilisena peaks Ojuland teadma, et USA kuulutas selle sõja lausa ametlikult alanuks juba 11.09.2001 ehk siis lausa 15 aastat tagasi kuigi mitteametlikult on see käinud vist juba esimestest ristisõdadest alates. Ning selles valguses on praegu üldse kõige kuritegelikum see käimasolev mehkeldamine Euroopa ajaloolise verivaenlase Türgiga, mis sarnaneb pigem saatanale kolme veretilga loovutamisega kui mingi reaalse pikema perspektiiviga lahendusena. Lahendus oleks aga lõpetada kiiremas korras sekkumine muslimimaade siseasjadesse ja seal viljeldav neokolonialistlik poliitika ning asuda omakasupüüdmatult heastama juba tekitatud kahju. vastupidisel juhul häid lahendusi kujunenud olukorrale ees ootamas pole.