"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Revisjonikomisjoni aseesimees: Matto pole suutnud olla oma ülesannete kõrgusel (0)
25. märts 2016
Scanpix

"Tallinna revisjonikomisjoni töösse, mida juhib esimehena Hanno Matto, tekkis suur lõhe linnavolikogu kahe viimase istungiga," märkis Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjoni aseesimees Leonid Mihhailov.

Mihhailov selgitas Tallinna TV uudistesaates, et linnavolikogu viimastel istungitel käsitleti Tallinna Ühistupanga kontrollimise küsimust ja seal toimunu andis viimase tõuke revisjonikomisjoni esimehe Hanno Matto umbusaldamiseks.

“On ju teada, et ka II astme kohus on andnud registripidajale kohustuse Tallinna Ühistupank registreerida, ent revisjonikomisjonis püütakse registreerimisavaldust ikka veel tagasikutsuda, põhikirja tühistada jmt. Tegutsetakse seadusele mittevastavalt,” tõdes Mihhailov.

Linnavolikogu liikmeid paneb muretsema ka Hanno Matto reaktsioon Kristiine linnaosa halduskogus toimunu suhtes.

“Kristiine linnaosas vahetati välja halduskogu esimees, aga vastavalt Tallinna põhimäärusele saab taolise otsuse langetada ainult järgmisel korral peale umbusalduse sisseandmist. Samal istungil ei saa umbusaldust sisse anda ja koheselt ka hääletada.  Siinkohal on käimas juriidiline vaidlus, ent  Hanno Matto oli teemat kommenteerinud, ilma seaduslikku tausta uurimata.”

Linnavolikogu istungil võeti vastu ka määrus, millega tõsteti Tallinna haridusameti hallatavates asutustes töötavate pedagoogide ja üldhariduskoolide juhtide töötasude alammäärasid 6,4%.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.