"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Raamatukogubuss Katarina Jee kingib reisiraamatukogudele lasteraamatuid (0)
30. märts 2016
Keskraamatukogu

Reedel, 1. aprillil sõidab Tallinna Keskraamatukogu raamatukogubuss Katarina Jee Tallinna Lennujaama ja Tallinna Bussijaama, et anda mõlemale ühistranspordikeskusele üle kast lasteraamatutega. 

Raamatud pannakse välja lennujaamas ja bussijaamas olevasse reisiraamatukokku. Kingiga soovib keskraamatukogu eelseisva rahvusvahelise lasteraamatupäeva puhul rõhutada lugemise olulisust lapse mitmekülgses arenemises ning kaasa aidata sellele, et lasteraamatud oleksid lastele kättesaadavamad.

Valiku lasteraamatutest on teinud Eesti Hoiuraamatukogu ja Tallinna Keskraamatukogu. Kastist leiab muuhulgas ka lasteraamatud, mis on välja antud Tallinna Keskraamatukogu poolt I klassi õpilaste kinkeraamatutena. Nii on kastis laste omaloomingut sisaldav “Omad jutud 2“, Joonas ja Elina Sildre koomiksiraamat „Kuukassi koerused kosmoses“ ning rohkelt tunnustusi pälvinud Contra luuleraamat “Kõik on kõige targemad”. Tallinna Keskraamatukogu poolt väljaantud lasteraamatute e-versioonid leiab lastelehelt http://www3.keskraamatukogu.ee/lasteleht/eesti/soovitame/e-raamatud/.

Katarina Jee on raamatuid üle andmas bussijaamas kell 11 (busside peatumisalal) ja lennujaamas kell 12 (bussi nr 2 peatuses). Huvilised on oodatud tutvuma raamatukogubussiga ja raamatukoguteenustega ning soovi korral saab raamatukogubussist ka raamatuid kaasa laenata.

Tallinna Lennujaamas ja Tallinna Bussijaamas olevad reisiraamatukogud toimivad usalduse põhimõttel. Reisiraamatukogu raamatut saab lugeda kohapeal, lubatud on raamat reisile kaasa võtta ja reisilt naastes see raamatukokku tagasi tuua. Kui raamatut reisi jooksul läbi lugeda ei jõua, siis võib selle ka koju kaasa võtta ja tagasi tuua mõnel teisel korral.

Kast raamatutega on valmis pandud ka kolmanda Tallinna Ühistranspordikeskuse, Tallinna Pearaudteejaama ehk Balti jaama jaoks. Tallinna Keskraamatukogu  kutsub Pearaudteejaama omanikku OÜ-d RealWay Lennujaama ja Bussijaama eeskujul üles ka Balti jaama reisiraamatukogu looma. Kasti lasteraamatutega saab kätte Tallinna Keskraamatukogust.

Rahvusvahelist lasteraamatupäeva tähistatakse  Taani kirjaniku Hans Cristian Anderseni sünniaastapäeval 2. aprillil, sellel aastal möödub kuulsa muinasjutusvestja sünnist 211 aastat.  Rahvusvahelise lasteraamatupäeva eesmärgiks on üle maailma väärtustada head lastekirjandust ning kutsuda lapsi üles raamatuid lugema. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.