"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Vene koolide keelereform tekitas Eestisse kadunud põlvkonna (1)
30. märts 2016
Scanpix

Vene koolide keelereform on tekitanud Eestisse põlvkonna vene emakeelega noori, kes eesti keeles õppimise tõttu ei saa teisi aineid sisuliselt selgeks ning see vähendab nende võimalusi ülikooli pääseda.

Venekeelsete koolide üleminekuga eestikeelsele õppele kaasneb tõsiasi, et õpilased peavad kõik ülesanded ära õppima kahes keeles. Samuti on õpetajate eesti keel puudulik ning kontrolltöödeks õpitakse asju pähe, vahendas BNS Eesti Päevalehte.

Vene noored valivad valikainetena rohkem reaalaineid, sest nendes on tekste vähem, kuid matemaatika eksamitel valitakse lihtsam eksamivariant, sest nii on ülesannete keelest kergem aru saada.

Mitmed venekeelse põhikooli lõpetanud lähevad aga õppima kutsekooli, sest kardavad gümnaasiumi eestikeelset õpet.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Mait Rebane
30. märts 2016 18:32
25 aastat on olnud aega eesti muulaste poolt eesti keel selgeks õppida. Ilmselgelt, miks huvi puudub, on suurrahvuslik ülbus elupaigariigi ehk Eestimaa suhtes. Ega teied keegi siin vägisi kinni ei hoia - venemaa on suur ja lai, õppige seal oma emakeeles selmet pidevalt vinguda ja iriseda. Enne teist ilmasõda olid KÕIK EESTI VABARIIGI GÜMNAASIUMID EESTIKEELSED!