"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
FOTOD! Saku Suurhallis peetakse maailma maadluspidu! (0)
03. aprill 2016
Albert Truuväärt

Vello Leithami korraldatav Tallinn Open 2016 – Kristjan Palusalu noorte maadlusvõistlus võõrustab kuni 1600 noort pea 20 riigist. Kreeka-Rooma, vaba- ja naistemaadluses võtavad mõõtu kuue- kuni 20-aastased sportlased.

Väliseestlasest insener Vello Leitham soovib Tallinna maadluslinnana maailmas tuntuks teha, korraldades siin noortevõistluse ning tulevikus ehk ka Euroopa ja maailmameistrivõistluse.

Vaata galeriid (8)

“Maadlus ei ole kerge sport,” nentis Leitham, kes pani  Tallinnas püsti rahvusvahelise noorte maadluspeo – suurima kogu Euroopas. “Minu isa pani mu umbes 11-aastaselt Montrealis maadlema. See spordiala arendab tervet keha ning annab hea vundamendi mõne teise valdkonnaga tegelemiseks.”

Lisaks õpetab maadlus Leithami sõnul vastutust kandma, oma oskusi ja teadmisi maksma panema, kavalust, tahet midagi saavutada ning palju muud. “Elus on ka ju nii, et tuleb väga palju eri asju osata,” tõdes mees. “Elu pole nagu korvpall või jalgpall, elu on nagu maadlus! Palli võid lüüa vasaku või parema jalaga, homme oled juba mängus. Maadluses ei pruugi sa pärast esimest aastat trenni veel matile võistlemagi pääseda. Esmalt tuleb saada tugevaks ja n-ö kaela kanda.”

Leithami korraldatav Tallinn Open 2016 – Kristjan Palusalu noorte maadlusvõistlus võõrustab kuni 1600 noort pea 20 riigist. Kreeka-Rooma, vaba- ja naistemaadluses võtavad üksteiselt 12 matil mõõtu kuue- kuni 20-aastased sportlased.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.