"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Spordiklubid kutsuvad südamekuul tasuta trenni (0)
04. aprill 2016
Scanpix

"Esimesel nädalal paneme rõhku keha ja vaimu treeningutele, teisel nädalal tantsulistele harjutustele, siis järgneb lihastreeningute nädal ja viimaks on intensiivsemate treeningute nädal," ütles teiste seas tasuta trenne pakkuva spordiklubi Revalsport turundusjuht Helen Partasjuk-Sootla.

“Meil on valida, kas kulutada end hoolimatult ja südame tervisele mõtlemata, või elada kõrge eani täisväärtuslikku, tervislikku elu, valmistades sellega rõõmu nii endale kui oma lähedastele,” ütles Kesklinna vanema asetäitja Helen Lausma-Saar.

“Meie asises maailmas osatakse väärtustada korterit, autot, pangaarve suurust, samas sageli ei aduta, et tõeline rikkus peitub heas tervises ning oskuses säilitada kõrge vanuseni tegus ja optimistlik ellusuhtumine. Eestis, nagu teisteski Euroopa riikides kasvab suremus südamehaigustesse. Stressist, ebetervetest eluviisidest ja tasakaalustamata toitumisest tulenevad tervisehädad nõuavad tuhandeid inimelusid ning südamehaiguste ravile kulub miljoneid eurosid. Ennetavad tegevused aitavad säästa nii inimelusid kui ravikulusid ning sellele võimalusele juhimegi südamekuul inimeste tähelepanu.”

Avalöök terviserajal

Tänavu on südamekuu pearaskus koondunud küll kesklinna, kuid ettevõtmisi toimub ka mujal, näiteks Nõmmel ja Lasnamäel. Tervisekuu avalöök anti möödunud laupäeval Järve metsa terviserajal, kus Kesklinna valitsuse, linna sotsiaal- ja tervishoiuameti ning Sparta spordiklubi ühistöös toimus esimene välitreening sarjast SuveVorm. Kes sellele treeningule ei jõudnud, võivad minna järgmistele, mis toimuvad kolmel järgneval laupäeval. Kogunetakse Sparta klubi juures Pärnu mnt 139c maja ees kell 11.45.

“Need toonust tõstvad ja lihaste vastupidavust suurendavad treeningud sobivad igas vanuses sportlikele meestele ja naistele,” ütles spordiklubi teenindusjuht Viktoria Opahhova.

24. aprillil toimub aga Sparta spordiklubis koostöös Kesklinna valitsusega lahtiste uste päev. “Tasuta pääseb nii rühmatreeningule kui ka jõusaali. Tehakse mitmeid rühmatreeninguid ning kuulatakse loengud. Need üritused on tasuta,” toonitas Opahhova. Kõigi Sparta klubi südamekuu ürituste kohta saab rohkem teavet kodulehe www.sparta.ee vahendusel.

Tasuta treeninguid pakub südamekuul ka spordiklubi Reval Sport. “Meil on mitmeid tasuta treeninguid, mis on jaotatud nelja nädala peale laiali nii, et iga päev kellelegi midagi sobiks,” lausus klubi turundusjuht Helen Partasjuk-Sootla. “Esimesel nädalal paneme rõhku keha ja vaimu treeningutele, teisel nädalal tantsulistele harjutustele, siis järgneb lihastreeningute nädal ja viimaks on intensiivsemate treeningute nädal.”

Kavas ka loengud

Treeningutest osavõtust tuleb eelnevalt teatada telefonil 641 2068. Turundusjuht soovitas kõigile ka loenguid, mis kõnelevad treeningute alustamise ABC-st. Need toimuvad 21. ja 28. aprillil ning sinnagi tuleb end ülaltoodud telefonil registreerida. Siis öeldakse ka täpne loengu toimumise koht ja aeg.

Kes aga ei soovi loengule tulla, neil soovitas Reval Spordi peatreener Ülle Ptšelovodova treeningute alustamisel silmas pidada, et kohe pole vaja seada endale kõrgeid eesmärke.
———————

Haiglas loengud infarktist

Ida-Tallinna Keskhaigla loeng tutvustab tugiteenuseid, mida saavad taotleda infarkti läbi põdenud inimesed.

Tervisepäevad haiglas toimuvad 18. ja 19. aprillil Magdaleena üksuse suures saalis, Pärnu mnt 104. Alustatakse juba kell 8.30 vererõhu, kolesterooli ja veresuhkru mõõtmisega. Seepärast soovitab haigla tulla kohale söömata. Pärast proovide andmist jagatakse üllatustoidupakke. Järgneb südamekeskuse juhataja doktor Tiina Uuetoa loeng infarktist ja toimetulekust infarkti järel. Seejärel jagab füsioterapeut praktilisi näpunäiteid ja vaadatakse õppefilmi elustamisest. Antakse ka nõu, kuidas käituda erakorralise meditsiini osakonda tulles.

Kes juba on infarktiga kokku puutunud, need peaksid kuulama kell 11.30 algavat loengut, mis annab ülevaate neist tugiteenustest, mida osutatakse selle raske haiguse läbiteinutele.

Haigla paneb kõigile huvilistele südamele, et nad registreeriksid end telefonil 606 7575 (tööpäeviti kl 10-14) või internetis www.itk.ee/tervisepaevad

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.