"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Prantsuse muusikud esitavad Mustpeade majas Eesti teose esiettekande (0)
11. aprill 2016
Erakogu

Täna õhtul kell 20 kõlab Tallinnas Mustpeade majas Evelin Seppari teose "Lighthouse"/"Majakas" Eesti esiettekanne säravalt rahvusvaheliselt kollektiivilt Macadame Ensemble (Prantsusmaa). Dirigent on Etienne Ferchaud, kaastegevad Liis Viira (harf) ja Madis Metsamart (löökpillid).

Evelin Seppari teos “Lighthouse” (“Majakas”) põhineb kanada majakavaht Patrick James Dilloni 1880. aastatel kirjutatud päeviku katkenditel ja ameerika kirjaniku E. E. Cummingsi luulel.

“Valisin majaka teema armastusest mere vastu ning kuna Tallinn ja Nantes asuvad mõlemad mere lähedal, tundus see minu ja Macadami vahel sobiv ühenduslüli,” selgitab Evelin Seppar. “Mind köitsid ka majakavahi eluga kaasas käivad üksindus ja eraklikkus; teos hõlmabki üht aastat majakavahi elust. Kuna loodus ja aastaaegade vaheldumine on tema elus olulisel kohal, tundus loomulik põimida majakavahi lakoonilised päevikusissekanded E. E. Cummingsi loodusteemaliste luuletustega.”

Prantsusmaal, Nantes’i linnas tegutsev vokaal- ja instrumentaalansambel Macadam asutati 2012. aastal. Ansambli repertuaar hõlmab nii varajast, klassikalist kui ka nüüdismuusikat, koostööd tehakse ka teatri-, filmi- ja elektroonilise muusika valdkondadega. Ansambli dirigent ja kunstiline juht on Etienne Ferchaud.

Kontsert toimub koostöös Prantsuse Instituudiga.

Vaata videot

7.-16. aprillini toimuv festival Eesti Muusika Päevad kannab tänavu nimetust “Roheline heli?” ja pakub nädala jooksul kuulajale üle 60 esiettekande. LHV ja Eesti Muusika Päevade koostöös esmakordselt toimuv uue heliloomingu konkurss tunnustab ühte 2015. aastal maailmaesiettekandele tulnud teost, mille autor on eesti helilooja. Võitja kuulutatakse välja 15. aprillil Eesti Muusika Päevade raames toimuval ERSO kontserdil. Kogu festivali programmiga saab tutvuda festivali kodulehel: www.eestimuusikapaevad.ee

Eesti vanima, alates 1979. aastast peetava muusikafestivali Eesti Muusika Päevad kava hõlmab mitmesugustest žanritest tuntud muusikuid ja ühendab eri kunstivorme. 2015. aastal tunnustati EMPi Euroopa festivalide kvaliteedimärgiga.

Festivali Eesti Muusika Päevad korraldab Eesti Heliloojate Liit, kunstilised juhid on heliloojad Helena Tulve ja Timo Steiner.

Festivali toetavad: EV Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvuskultuuri Fond, Tallinna Kultuuriväärtuste Amet, Eesti Autorite Ühing, Viimsi vald, Hansaplant, Meriton Hotels, Solaris keskus jt

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.