"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Sel aastal saabus kevad Kadriorgu varakult (0)
13. aprill 2016
Scanpix

Suuremate töödena on Kadrioru pargis tehtud pargipuude ja –põõsaste hooldus- ning kujunduslõikused,  muru sees õitsevad krookused ja lumikellukesed ning järgmisel nädalal käivitatakse purskkaevud.  

“Esimesena pistsid oma värsked nupud sulava lume alt välja lumikellukesed ja nõiapuu avas oma õied veel lumejahedas päikesepaistes,” ütles Kadrioru pargi juhataja asetäitja Liis Nõmmann. “Õitsev nõiapuu, kes sel aastal juba veebruaris õide puhkes ja linnukeelne jutuvada, mida tiivulised kevadekuulutajad hommikustele jalutajatele vestavad, ongi Kadrioru igaaastased esimesed kevademärgid.”

Lisaks pargialale on korrastatud ka Laulupeo tänav, L. Koidula tänav ning samuti A. Weizenbergi tänav. Hoolduslõikusi ja üldist koristust on tehtud Kalamajas ja Harju tn haljasalal.  Eriti särav on praegu Kalamaja park koos krookuste ja kevadise päikesevalguse mängudega.

Järgmisel nädalal avatakse esimesed Tallinna purskkaevud:  Koorti kitse kaskaad Nunne tänaval ja Pirita purskkaev, samuti  G. Otsa  purskkaev kesklinnas ning  Kivisilla kolmnurk Tartu mnt. Teemaadel on teostatud põõsaste hoolduslõikused, samuti noorte teemaa puude kujunduslõikused Kiviriku tänaval, Järvevana teel ning Ehitajate teel. Kõik on koristatud ja valmis lehte ja õide puhkema.
“Kadrioru kontoriaknast pargisügavusse vaadates ongi õrn rohekas toon juba selgelt  tunda. Puude  pungad on just sellises värskes puhkemiseelses ootuses, kus kohe-kohe vallutab roheline värv oma  sadades eri toonides kogu pargi ja kogu looduse,” lisas Liis Nõmmann ja kutsus külastajaid Kadrioru pargi kevadist taassündi nuutima.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.