"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kaju: teistel presidendikandidaatidel on mõistlik varem välja tulla (0)
17. aprill 2016
Scanpix

Presidendivalimised ametlikult lahti lükanud Siim Kallase kõne eesmärk polnud tutvustada uusi, inimesi polariseerivaid poliitilisi reforme, vaid pigem taastutvustada iseennast, leiab poliitikaanalüütik Andreas Kaju.

“Mulle tundub, et teistel kandidaatidel on oma huvides mõistlik varem välja tulla, Kallas oma julgusega tekitas teistes tunde, et nüüd ei kõlba väga oodata, sest muidu ta kolme nelja kuuga muutubki n-ö troonipärijaks,” märkis Kaju “Aktuaalses kaameras”.

Samas nentis Kaju, et Kallase staatuse, prestiiži, ajaloo ja poliitilise suurusega kandidaati on raske leida.

Kaju sõnul on paratamatus, et potentsiaalsete presidendikandidaatide eesotsas troonivad eelkõige Reformierakonna või nende taustaga inimesed, samas ei saa tema arvates olukorrale ka päris nii läheneda. “Nii Kallase kui Kaljuranna kohta võib öelda, et nad on mõnes mõttes süsteemivälised tegijad. Kallas on väga kaua ära olnud ja pole tänase erakonnavõimuga seotud ja Kaljurand, kes ei olegi Reformierakonnaga poliitilises ja ajaloo mõttes seotud.”

Kaju sõnul tundsid tänu Kallase programmikõnele paljud poliitikavaatlejad kergendust. “Nüüd on presidendivalimised ametlikult lahti läinud. Nüüd on, millest rääkida. Arvan, et näeme lähikuudel ka teisi kandidaate.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.