"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Rein Ilves: Eesti üks olümpiakeskus võiks asuda Tallinnas (1)
17. aprill 2016
Scanpix

"Räägitakse, et Eestisse on vaja olümpiaks ettevalmistamise keskust. Üks selline võiks olla Tallinnas Tondiraba spordikompleksi baasil. Kõik spordialad Käärikule nagu nii ära ei mahu," märkis Tallinna Spordi- ja Noorsooameti juhataja Rein Ilves, kelle sõnul lisanduvad praegusele  jäähallile sinna ka muud rajatised.

Ilves tõdes Tallinna TV uudistesaates “Täna+”, et praegu on Tondiraba spordikompleksis küll vaid jäähall, ent kui aasta lõpus saab detailplaneering kehtestatud, hakkavad tulevikus seal olema ka muude spordialade harrastamise võimalused. “Kompleksi lisandub 50-meetri pikkuse rajaga ujula, 9-rajaline golfi väliväljak ja hotell. Seal saavad olema kõik tingimused selleks, et olümpia ettevalistuskeskusena toimida,” viitas Ilves.

Ilves lisas, et Tallinna Spordi- ja Noorsooamet on kogu aeg teinud Eesti Olümpiakomiteega (EOK) koostööga ja kui EOK uus president Urmas Sõõrumaa moodustab nüüd omale tugeva meeskonna, saab Spordi- ja Noorsooamet EOK-ga samuti väga heale koostööle ning olümpiakeskuse rajamine pealinna saab ka reaalsuseks.

Ilves nentis, et tal ei ole seni isiklikult väga suurt kontakti Urmas Sõõrumaaga olnud. “Tean teada kui väga konkreetsete väljaütlemiste ja sihtidega meest. Meest, kes ei taha kuulda udujutte, kes on tegude inimene. Usun, et meie koostöö saab olema väga hea. Seni on koostöö tähendanud EOK infotundides osalemist, samuti laste ja noorte pearaha ning teistes komisjonides osalemist. Ka osalemist loodavas komisjonis, mis hakkab paika panema Tallinna Spordikooli tulevikku. Seega koostöö ja infovahetus on olnud pidev.”

Ilves lisas, et Tallinna Spordi- ja Noorsooamet loodab, et EOK uus president Urmas Sõõrumaa toob spordi rohkem n-ö pilti ja sport saab poliitikute poolt rohkem tähtsustatud.

“Loodame, et saab uuesti paika sportimise toetamist puudutav seadusandlus, mida täna ei ole. Esmatähtis on muidugi sportliku mõtteviisi sisseviimine, mis algab kõik kodust ja koolist. Koolis peaks olema rohkem huvialaringe, kus tegeletakse spordi ja liikumisega. Viimast rõhutasid kõik EOK presidendikandidaadid. Meelde jäi ka nende soov mitmekordistada liikumisharrastajate arvu ning tähtsustada treenerite taset ja omadusi, et neil oleks haridus ja pädevus lastega tegelemiseks.”

Rein Ilvese hinnangul ei ole EOK presidendikandidaadile Jüri Ratasele hääle andnud Urmas Sõõrumaa vastased. “Jüri Ratas läks sellest võistlusest sirge seljaga,” sõnas Ilves.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Psühhiaater
18. apr. 2016 10:55
Rein Ilvese mõte tuumakas ja J. Ratas, M.Kõlvart, K.Klandorf ja linnavalitsus kindlasti panevad õla alla. 13-aastase algaja spordinubluna sain oma esimese diplomi olümpiavõitja Johannes Kotkase käest - ei unune. Seega - tippsportlaste abi ja eeskujuga saame ka koolispordi ja noorte terviseliikumisele uue hingamise anda. Eeskujud nakatavad. Lasnamäele tuleb ka Tallinna haigla - siin saab siis ka noorsportlaste ja tippude terviseuuringuid teha - ennetuskliinik seega saab tegutseda ja rahva tervise edendamisele vajalikku abi osutada. Urmas Sõõrumaa positiivses suhtumises eelõeldusse ma ei kahtle - edu talle. Olümpia-eluviis iga kodanikuni. Terved kodanikud, eluterve riik!