"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Marianne Mikko: mida rohkem naisi otsuseid langetab, seda demokraatlikum on riik (6)
21. aprill 2016
Scanpix

Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee (ENPA) Eesti delegatsioonijuhi Marianne Mikko hinnangul peaks Eesti järgima ENPA soovitust kehtestada sookvoodid. "Mida rohkem naisi on ühiskonnas otsuseid langetamas, seda demokraatlikuma riigiga on tegemist. Põhjamaad on meile eeskujuks, sest Norras, Soomes, Rootsis, Taanis ja Islandil on nii parlamentides kui valitsustes naiste osakaal 40 protsendi ümber," ütles Mikko.

ENPA kiitis neljapäeval heaks soolise võrdõiguslikkuse teemalise raporti, mis rõhutas vajadust soodustada naiste osalemist poliitikas, teatas riigikogu BNS-ile. Üks soovitustest oli kehtestada sookvoodid, et naised oleksid poliitikas paremini esindatud, vahendas BNS.

ENPA soolise võrdõiguslikkuse teemalise raporti arutelul sõna võtnud Mikko rõhutas, et demokraatia tugevuse üks indikaatoreid on naiste osavõtt riigi valitsemisest. “Mida rohkem naisi on ühiskonnas otsuseid langetamas, seda demokraatlikuma riigiga on tegemist. Põhjamaad on meile eeskujuks, sest Norras, Soomes, Rootsis, Taanis ja Islandil on nii parlamentides kui valitsustes naiste osakaal 40 protsendi ümber,” ütles Mikko.

ENPA istungil Strasbourgis on sel nädalal kõne all veel intellektuaalsed omandiõigused internetis, inimeste olukord sõja ajal Ukrainas, Brüsseli terroriakt, Panama dokumendid ja teised teemad.

Eesti delegatsioon on seekordsel ENPA istungil koosseisus Marianne Mikko, Jaak Madison, Andres Herkel ja Raivo Aeg.

Kommentaarid (6)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Ei Mikkodele !
24. apr. 2016 02:25
palun jää ükskord ometigi vait, segane mutt kurat ! Mine täida oma naisekohustust ja saa ning kasvata uusi masumaksjad meile juurde, aga ära mögise iga nädal sedasama leierkastijuttu uuesti ja uuesti. Küllalt juba. Oksele ajab mind selle moori nägemine, tõsiselt.
Janno Tartust
23. apr. 2016 16:44
See ajuvaba femdom, pealesurumine hakkab juba paranoilist ja patoloogilist kuju võtma. Hea M.Mikko, konsulteeri perearstiga.
Andrus
22. apr. 2016 11:52
Tal oksendamiste vaheaegadel jätkub veel mahti sõna ka võtta :D
Mari-Annele
22. apr. 2016 07:52
:)))) kes keelab naistel öelda ? Minu naine kogu aeg kodus otsustab ja räägib
Pets
21. apr. 2016 23:56
Kui Mikko kommenteerib, siis kas see on ikka hea mõte?!
raaL
21. apr. 2016 21:41
No Merkel on kohe mitme naise eest väljas.