"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Marko Šorin: Pärnu kaalub tasuta ühistransporti (1)
21. aprill 2016

"Pärnu linn läheneb kas Keskerakonna ideoloogiale või on saanud tõestust see, et suurtes omavalitsustes on tasuta ühistransport avalik teenus, mis on õigustatud, olenemata võimulolijate parteilisest kuuluvusest või maailmavaatest," märkis Sindi linnapea Marko Šorin.

Šorin, kelle sõnul Eestis seni ühistransporti sõimatud keskerakondlikuks propagandaks, kinnitas Tallinna TV uudistesaates, et tasuta ühistranspordi teema Pärnus on üleskerkinud viimastel päevadel.

Pärnu linnapea Romek Kosenkranius märkis saates, et eile istuti omavalitsustega, kes on Pärnu ühinemisettepaneku vastu võtnud, ühiselt laua taha, et arutada väga paljusid erinevaid valdkondi, sealhulgas ka ühistransporti. “Kui omavalitsustel on huvi, et keskus oleks kõigile ühinevatele omavalitsustele võimalikult kättesaadav, peame rääkima ühistranspordist. Selle piletihindadest ja soodustustest. Soodustuste puhul ei ole välistatud ka see, et räägime tasuta ühistranspordist Suur-Pärnu territooriumil.”

Kosenkraniuse sõnul on seni vallapiirid takistanud isegi Pärnu bussiliini 350-meetri võrra teise omavalitsusse pikendamist, kuna vald pole selle eest maksmisest huvitatud.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

W.
21. apr. 2016 16:45
Tallinna tasuta ühistransport on leidnud tuunustust laias maailmas. Seega: millist tõestust see siis veel vajab?