"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Laupäeval toimub Stroomi rannaalal Eesti suurim talgupäev (0)
22. aprill 2016
Põhja-Tallinna valitsus

Põhja-Tallinna valitsus kutsub osa võtma Eesti suurimast talgupäevast! Tallinna heakorrakuu avatalgud toimuvad laupäeval 23. aprillil algusega kell 11 Stroomi rannas. 

Koristustööde käigus korrastatakse Stroomi ranna äärsed alad pindalaga üle 100 000 m². Talgutele on juba registreerinud pea 400 inimest. Põhja-Tallinna vanema Raimond Kaljulaidi sõnul on tegu suurima talgupäevaga Eestis.

“Meile teadaolevalt ei koristata kusagil ühe talgu käigus nii paljude inimestega nii suurt ala. Muidugi, maikuus tuleb veel üritus “Teeme ära”, millest võtavad osa samuti paljud põhja-tallinlased, kuid need talgud toimuvad väiksemates gruppides üle Eesti. Igal juhul tuleb tunnustada inimeste valmidust ühiselt heakorratöödesse panustada ja oma linnaosa korda teha,” lausus Kaljulaid.

Meeleolukat üritust viivad läbi Põhja-Tallinna valitsus ja Tallinna Keskkonnaamet, talgulistele esineb ansambel Justament, päeva juhib Sepo Seeman. Talguloosi peaauhinnaks jahisõit Tallinna lahel 12-liikmelisele seltskonnale Nord Sail Grupi poolt. Lisaks toetavad üritust Tallinna Linnateater, Tallinna Loomaaed, Tallinna Botaanikaaed, Kalev Spa, Eesti Meremuuseum, FuJitsu, Coca-Cola Hellenic ja Tallinna Linnamuuseum.

Kohapeal pakutakse talgupäeva osalejatele kehakinnitust. Seekordne üritus toimub koostöös Helsingi, Turu ja Peterburi linnaga, kes korraldavad talgud samal ajal oma rannaaladel. Linnade vahel luuakse Skype vahendusel videosild, mille kaudu linnade esindajad kuulutavad talgud avatuks.

Põhja-Tallinna valitsuse andmetel sai eelmisel aastal talgute käigus Stroomi ranna äärsetel aladel koristatud ligi 15 tonni prügi ja pargijäätmeid, samuti viisime pargialadest ja kõnniteedelt ära ca 120 tonni liiva.

Samal päeval toimub linnaosas ohtlike jäätmete kogumisring, mille käigus on elanikel võimalik tasuta ära anda patareisid, akusid, vanu ravimeid, värve, lakke, elavhõbedat sisaldavaid jäätmeid ning elektri- ja elektroonikajäätmeid. Kogumisringi autode peatumiskohad: 10.00-10.15 Küti ja Vana-Kalamaja nurgal, 10.25-10.40 Vana-Kalamaja 9 ees (parklas),10.50-11.05 Salme 12 (Salme kultuurikeskuse parklas),11.15-11.30 Tööstuse/Nõlva ristmik (parklas),11.40-11.55 Neeme/Maleva nurgal,12.05-12.20 Kopli/Uus-Maleva ristmik (Kopli 100c elamu ees),12.30-12.45 Kopli/Pelguranna nurgal (parklas),12.55-13.10 Puhangu 10 esine (garaažid ja elamud),13.20-13.35 Ehte 5 elamu vastas (Ehte 12 garaažiühistu juures),13.45-14.00 Kolde/Ristiku ristmikul,14.10-14.25 Sõle 18 kõrval.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.