"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Algas arvamuslugude ja fotovõistlus Eesti suhtest Põhjamaadega (0)
04. mai 2016
Scanpix

Tartu ülikooli eetikakeskus kuulutas välja arvamuslugude ja fotovõistluse "Eesti JA Põhjamaad – Eesti KUI Põhjamaa?".

Ülikooli eetikakeskuse juhataja professor Margit Sutrop meenutab võistlusega seoses, et tänavu augustis täitub 25 aastat Eesti iseseisvuse taastamisest ning arvamuslugudes soovitakse näha arutlusi selle üle, kas ja kuidas me oleme selle ajaga oma väärtushinnangutelt muutunud.

“Eesti ja meie inimesed on selle aja jooksul erakordselt palju saavutanud. Meid tuuakse eeskujuks värske mõtlemise ning kiirete reformide edukuse poolest; meil on usaldusväärsed partnerlussuhted nii Euroopas ja maailmas laiemalt. Kui palju on aga muutunud meie väärtushoiakud? Kas oleme möödunud 25 aastaga põhjamaastunud või pigem kaugenenud Põhjala väärtusruumist? Mis on Eestis Põhjamaadega sarnast, mis erinevat? Mis on meile lähedane Põhjala kultuuriruumis, ning mis on see meile ainuomane ja väärtuslik, mida tahame kindlasti hoida ja teistegagi jagada?” küsib professor Sutrop.

Arvamuslugude ja fotovõistlus annab võimaluse esitatud küsimusi lahti mõtestada. Võistlusele on oodatud osalema nii algajad kui ka professionaalsed arvamuslugude kirjutajad ja fotograafid. Žürii hindab eraldi kooliõpilaste ja täiskasvanute lugusid ja fotosid. Oodatud on põhjamaiste väärtuste mõtestamist ja nende üle arutlemist nii abstraktsemalt kui ka igapäevaelu kogemuste kontekstis.

Ülikooli eetikakeskus korraldab võistlust koostöös haridus- ja teadusministeeriumi, Põhjamaade ministrite nõukogu, TÜ maailma keelte ja kultuuride kolledži ja Vabariigi Presidendi kantseleiga.

Arvamuslugude võistluse peaauhind on Norra saatkonna poolt ainulaadne reis Oslosse, Nobeli rahupreemiate tseremooniale. Parimatele kirjutajatele ja fotode autoritele paneb eriauhinnad välja Vabariigi Presidendi kantselei, haridus- ja teadusministeerium, Eesti välisministeerium, Rootsi saatkond, Tartu ülikool, Tartu ülikooli keelte ja kultuuride kolledž, Tartu ülikooli eetikakeskus, kirjastused Ilmamaa, Varrak, EKSA, Tartu ülikooli kirjastus ning ajaleht Postimees.

Arvamuslugude ja fotovõistluse patroon on president Toomas Hendrik Ilves.

Arvamuslugude esitamise tähtaeg on 10. juuni 2016, fotode esitamise tähtaeg on 31. juuli 2016.

Presidendi kirjatalgud toimuvad neljandat korda. 2011. aastal koguti lugusid “Eesti ustest – sisse, välja”, 2009. aastal koguti esseesid teemal “Mida mina saan teha Eesti heaks?” ning 2007. aastal teemal “Millises Eestis ma tahan elada?”.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.