"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Ajakirjanike ühendus avalikustas Panama skandaali firmad (0)
09. mai 2016
Scanpix

Uurivate ajakirjanike ühendus, kes tõi päevavalgele niinimetatud Panama dokumentide skandaali, avalikustas esmaspäeva õhtul andmebaasi 200 000 maksuvabades piirkondades registreeritud ettevõtte kohta.

Rahvusvaheline Uurivate Ajakirjanike Konsortsium (ICIJ) teatas, et avalikustas Panama advokaadibüroost Mossack Fonseca lekitatud andmed oma võrgulehel kell 21.07 Eesti aja järgi.

Andmed sisaldavad põhiinfot kompaniide, sihtasutuste ja fondide kohta 21 maksuparadiisis, muu hulgas Hongkongis ja USA Nevada osariigis. Avalikustamisele ei kuulu pangakontod, telefoninumbrid ja meiliaadressid.

Uurivate ajakirjanike rahvusvaheline konsortsium teatas Panama dokumentide veebilehel, et andmebaas on tõenäoliselt suurim, mis kunagi offshore-ettevõtete ja nende taga olevate inimeste kohta on avalikustatud.

Ühtlasi saab näha Mossack Fonseca sise-dokumente ettevõtete tegelike omanike kohta. Konsortsiumi kinnitusel ei avalikustata isiklikke andmeid, teavet pangakontode ja finantstehingute kohta.

Andmebaasiga saab tutvuda veebilehel: https://offshoreleaks.icij.org.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.