"Tulevikku vaadates tuleks vähemalt kodutarbijad börsipõhisest süsteemist välja suunata. Ainult nii on võimalik kliimaeesmärke tulevikus täitma hakata."

Alar Konist, TalTechi energiatehnoloogia professor
Tallinn tunnustab Raekojas tegusamaid õpilasi (0)
10. mai 2016
Scanpix

Täna, 10. mail saavad linnalt tunnustuse konkursside "Tallinna tegus õpilane",  "Tallinna noor kultuuritegija" ja "Tallinna tegus sporditegelane" parimad. Auhinnad annab abilinnapea Mihhail Kõlvart üle Raekojas, teiste hulgas saab auhinna ka maailmatasemel vigursuusataja Kelly Sildaru.

Aktiivsemaid õpilasi autasustatakse pealinnas juba kaheksandat aastat. Mihhail Kõlvart peab noorte tunnustamist ka õppetööväliste saavutuste eest väga oluliseks. “Akadeemiliste teadmiste omandamine on kahtlemata tähtis, kuid teadmised on vaid üks osa elust. Õpilased vajavad ka teisi eneserealiseerimise võimalusi, mida annavad neile tegelemine kultuuri, spordi, heategevuse ja teiste valdkondadega,” rääkis Kõlvart. “Paljud õppurid on koolivälisele tegevusele tõsiselt pühendunud ja saavutanud oma huvialadega silmapaistvaid tulemusi. Selline pühendumine väärib kindlasti tähelepanu.”    
 
Konkursile “Tallinna tegus õpilane” oodati osalema õppureid, kes on oma tegutsemisega eeskujuks teistele, innustavad eakaaslasi, viivad ellu omaalgatuslikke ideid, korraldavad õpilasüritusi ja heategevuskampaaniaid ning on aktiivsed linnakodanikud. Konkurss “Tallinna noor kultuuritegija” on mõeldud Tallinna üldhariduskoolide aktiivsetele, loomingulistele ja kultuurihuvilistele õpilastele ning “Tallinna tegus sporditegelane” spordivaldkonna eestvedajatele ning tervislike eluviiside propageerijaile.

Auhinna “Tallinna tegus õpilane 2016” saavad German Levenets (Tallinna Linnamäe Vene Lütseum, 12. klass), Kristiine Eliise Kadakas (Tallinna 32. Keskkool, 11. klass), Kristjan Erik Liive (Tallinna 21. Kool, 12. klass), Igor Smolkin (Tallinna Humanitaargümnaasium, 12. klass), Rasmus Saame (Tallinna Merekalda Kool, 8. klass), Frida Laigu (Gustav Adolfi Gümnaasium, 11. klass), ja Juri Volodin (Tallinna Õismäe Vene Lütseum, 10. klass).

Konkursi “Tallinna noor kultuuritegija 2016” parimad on Mauri Liiv (Tallinna 32. Keskkool, 12.klass), Emilia Niilo (Lasnamäe Muusikakool, 7. klass), Mirjam Kalmann (Tallinna Ühisgümnaasium, 11. klass), Kasper Joel Nõgene (Tallinna 21. Kool, 2. klass) ja Karl Reimand (Gustav Adolfi Gümnaasium, 10. klass).

Tallinna tegusad sporditegelased 2016 on Kelly Sildaru (Tallinna Saksa Gümnaasium, 7. klass), Anton Zaporožets (Tallinna Südalinna Kool, 6. klass), Mattias Siimar ja Kristofer Siimar (Tallinna Reaalkool, 11. klass), Aleksandr Lušin (Tallinna Mustamäe Reaalgümnaasium, 12. klass) ja Anna Sokk (Tallinna Pae Gümnaasium, 9. klass).

Auhinnad annavad koos abilinnapeaga üle Tallinna Haridusameti juhataja Andres Pajula ja Tallinna noor kultuuritegija 2015 Carmen Koov. Auhinnaks on Piletilevi kinkekaart ja keraamiline taies.

Tunnustusüritus algab kell 15.00 Muusikalisi vahepalasid Carmen Koov, Meero Muusikud ja teised.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.