"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kolm korduvalt karistatud taotlejat ei saa Eesti kodakondsust (0)
11. mai 2016
Scanpix

Valitsus arutab neljapäevasel istungil siseministeeriumi ettepanekut mitte anda Eesti kodakondsust kolmele soovijale, keda on korduvalt karistatud kuritegude ja väärtegude eest.

Valitsus arutab neljapäevasel istungil siseministeeriumi ettepanekut mitte anda kodakondsust kolmele inimesele, teatas BNS-ile valitsuse pressiesindaja. Neist esimest on neljal korral karistatud tahtlikult toimepandud kuritegude eest ning kes aastatel 2003–2012 on toime pannud kuusteist väärtegu.

Teist kodakondsuse taotlejat on kolmel korral karistatud tahtlikult toimepandud kuritegude eest ning aastatel 2003–2012 pani ta toime kümme väärtegu. Tema karistatus on kustunud.

Kolmandat taotlejat on kuuel korral karistatud tahtlikult toimepandud kuritegude eest ning aastatel 2003–2012 pani ta toime 23 väärtegu. Tema karistatus on kustunud.

Kodakondsuse seaduse kohaselt ei anta Eesti kodakondsust inimesele, kes ei järgi Eesti põhiseaduslikku korda või ei täida Eesti seadusi ning samuti isikule, kes on toime pannud kuriteo, mille eest talle on mõistetud vabadusekaotus kestusega üle ühe aasta ja kelle karistatus ei ole kustunud või keda on kriminaalkorras korduvalt karistatud tahtlike kuritegude eest.

Kodakondsuse seadus võimaldab anda erandina kodakondsuse korduvalt kuritegude eest karistatud inimesele, kelle karistatus on kustunud, võttes arvesse kuriteo toimepanemise asjaolusid ning süüdlase isikut.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.