"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Alvar Soesoo: ajakirjanike koolitamine on üks samm fosforiidiuuringute pikas ahelas (0)
19. mai 2016
Scanpix

"On oluline, et saaksime ajakirjanikke esmalt teaduslikust vaatevinkist koolitada, anda neile teadmisi geoloogiast, maakidest, maa- ja loodusvaradest, kaevandamise mõjudest ja muust otseallikast," lausus Tartu Ülikooli teadur Alvar Soesoo.

Soesoo kinnitas Tallinna TV uudistesaates, et kaalub kindlasti uudislõigu reporteri Juhan Aare ettepanekut ning eilne kokkusaaminegi oli üks samm aasta jooksul vältavast pikast infovahetamise ahelast.

Uudislõigu reporter Juhan Aare tegi Tartu Ülikoolile ja Alvar Soesooga seotud teadusasutustele ettepaneku raporti koostamiseks, milles antakse ülevaade Eestis tänaseni säilinud fosforiidiuuringute puursüdamike sisust. “Öelge nende põhjal, mida on vaja täiendavalt teha. Sellise jutuga, et vaja on veel 2-3 puurauku, pole tänapäeval mõistlik edasi minna,” osutas Aare.

Eile pärastlõunal kogunesid Lääne-Virumaal, Eesti Geoloogiakeskuse Arbavere puursüdamike hoidlasse teadlased ja ajakirjanikud. Üritus oli kokku kutsutud Tartu Ülikooli Maapõueressursside arenduskeskuse MAREK uue struktuuri poolt. MAREK on struktuur, mis koordineerib maavaradega seonduvaid uuringuid.

Keskkonnakorralduse nõunik Rein Raudsepp sõnas, et kokkusaamisel sai näidata ka mõnda Rakvere fosforiidimaardla puuraukude sisu, neist enamik asub Keila puursüdamike hoidlas.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.